maandag, januari 29, 2007

jeetje

Deze namiddag om 1.30 een afspraak bij tante met de mensen van ocmw/bejaardenhelpsters, en om 17 uur moet ik met haar weer bij de specialist staan....dank u, ik appreciëer uw medeleven...
Ik heb vannacht bijna geen oog dichtgedaan...nu (gelukkig) niet van de pijn, maar gewoon, zo maar, van de zeeenuweeeen ? Als dat met Anny gebeurt is zij een wrak, als ze niet kan slapen, dan loopt ze 's nachts zelfs rond in huis, op blote voeten, omdat ze dan altijd verhitte voeten heeft...(Anders klaagt ze altijd van koude handen en voeten !). Ik heb daar niet echt last van. Ik ben allang tot de conclusie gekomen dat ik dat een van de komende nachten dan wel weer inhaal, en ik ben er mij van bewust dat we met verouderen minder slaap nodig hebben. (Hoe komt dat eigenlijk ????)...Misschien ook een vraagje aan onze voedings- en gezondheidsfreak ? Als je het niet weet, Luckyluck, vraag het dan eens aan je hooggeleerde professors...en tussen haakjes, proficiat met je eerste examenuitslagen ! Het voelt goed aan een genie als vriend te hebben, ook al was mijn vraag niet wat er gebeurt met de vitamine C in het brood, maar wel wat er in dat andere broodverbeteraarke van de bakkers zit ???? Trouwens, je theorie dat de mens in feite een groente- en fruiteter is, klopt naar mijn bescheiden mening niet... Onze dichtste familie in de dierenwereld versmaad een stukje vlees helemaal niet, in tegendeel ! Als ze de kans hebben, dan laten ze het fruit liggen voor een hap vlees... Ik kan me wel een stukje vinden in het verminderen van de waarde van het voedsel door 't bewerken ervan...
(Mensen die niet direct mee zijn worden vriendelijk verzocht ook eens de commentaren op ijne blog te lezen...soms leer je daar heel wat bij... !)

Is het bij jullie ook zo'n mottig weer ? Het regent niet echt, maar alles ligt er nat bij...rot en ongezond weer. Nu ja, 't is nog altijd januari, dus moeten wij volgens de voorspelling van pepé van Wannegem eigenlijk redelijk goed weer hebben, en veel wind in januari...t klopt aardig hé ?

Allee, ik ga er mee stoppen, tot de volgende ?

1 opmerking:

Anoniem zei

mis tontje,
volgens mijn boeken moet de verhouding 1:1:5 zijn.
dwz de 1 staat voor vet en eiwit en de 5 voor koolhydraten zeg maar suikers.
in de meeste fruiten zit ook wel vet ( vooral advocado's !) en ook wat eiwit.
we hebben dus voldoende.
dat de apen soms een stukje vlees eten heeft te maken met het doden van een dier uit agressie of verdediging van hun territorium maar verhoudingsgewijs gebeurt dat nog niet iedere week.
de uitleg die ik kreeg is
1.de darmen van een konijn zijn 3 kerer lagner dan de darmen van een kat. vlees moet rap er door en planten hebben meer tijd nodig vandaar het verschil in darmlengte.
demense heeft ook 7m darmen dus van hieruuit besluitmen dat het geen vleeseter is.
2. bij vleeseters staan de tanden van elkaar. ze gebruien geen tandenstoker.
enkel bijvruchteneters fructivoren staan de tanden zoals bij ons.

overtuigd???

en dat een aap soms eens iets anders lust komt van de uitdrukking" verandering wekt het appetij"
of verandering van kost doet eten.

mocht jij nogniet voertuigd zijn ,
ik lust ook nog vlees tot grote ergernis van een van mijn kinderen
en ze heeft gelijk.

om 1 kg vlees te hebben moeten we 7à8kg planten ( vruchten groetenà hebben.
dus de wereldhonger is een stukje de wereld uit als we niet via de weg van het vlees om moeten.

en zij bewijst dat leven zonder vlees wel echt kan. ze doet het al jaren en is gezond!

trouwens als ik me verdiep hoe reuma komt zitten we in de zuur baseverhouding en hier moeten we 20/80 halen .
vlees is zuur en wat niet genoeg kan afgevoerd worden zet zich vast ao in de gewrichten...
dus een base achtigvoedsel voorkomt reuma.
als we ons voedsel echter analyseren komen we eerder aan 60-40 dus veel te zuur. !!!
so long
(tot de volgende les)