dinsdag, januari 23, 2007

en nu, wat nu ???

Gisteren moest ik om 13.30 uur bij de specialist zijn te Gavere met tante...Ik was al om 12.30 bij tante. Ze lag in bed in woonkamer...Niet gewassen, niet gekamd en haar benen bleken vol te hangen met ...iets... (Ze zei dat ze overgegeven had ??)
De vrouw van de buren heeft haar dan wat gewassen en haar benen gewassen. Dan wat min of meer deftige kleren bijeen gezocht en ik moest me haasten om op tijds bij de dokter te zijn.
Het onderzoek duurde tot 16.45 uur ! Haar hart klopt nog amper, en ze zit vol water... De dokter zei dat ze naar het hospitaal moest om het water weg te krijgen, en eventueel te zien of er nog een ingreep mogelijk was om de klep te vervangen. Volgens haar zou dat wellicht niet meer kunnen, omdat de spier ook bijna niet meer kan werken... Maar het water moest zeker weg, om haar nog iets van verlichting te geven en nog wat adem (ze ligt zelfs op bed wanhopig naar adem te snakken !!!).
Tante wil niet naar het hospitaal !
De dokter en ik hebben op haar ingepraat, maar ze wil doodgewoon niet !
Het enige wat we verkregen hebben is dat er een verpleegster mag dagelijks langs komen. Ook dat was al moeilijk, maar op den duur heeft ze dat aanvaard. Ik heb de indruk dat ze niet meer wil leven, ze is het moe...
Ik was vertrokken met veel pijn, en ik ben thuisgekomen als een wrak, niet alleen lichamelijk... Je moet zoiets maar eens meemaken ...
Ook nu nog zit ik met pijn, en zit ik te dubben...ook al kan ik er niets aandoen, zoiets werkt op je.
Het is nu wachten op de dood... Letterlijk...

Sorry, ik ga vandaag niet meer dan dat schrijven,
tot de volgende

Geen opmerkingen: