zaterdag, januari 27, 2007

Creatief ?

't Is gek, maar met al dat gedoe ben ik precies ook een beetje zonder inspiratie gevallen. Of misschien ben ik gewoon te moe...Ik slaap bijna niet, en pijn maakt ook moe.
Nu ja, ik ga er niet verder over zeveren. Ander onderwerp!

Vandaag is er nergens rommelmarkt, maar morgen zijn er natuurlijk twee...Ik weet nog niet goed waar ik naar toe ga, maar twee kan ik zeker niet aan. Enfin, we zien wel, ik neig eerder naar die nieuwe, Anny wil naar de vertrouwde stek... 't Zal dus wel dat laatste worden, en dat mag ook, ze doet al zo veel voor mij.
Waar zou ik zijn zonder haar ? En dat is precies wat mij bekommert, ik zie dat zij ook begint af te zien voor heel wat dingen...ze is niet onverwoestbaar zoals ze vroeger wel eens dacht...

Ik heb juist de broodmachine aangezet, om weer een lekker broodje te bakken, halfbruin. Misschien bak je ook wel eens brood ? Weet je waarom de broden van de bakker anders smaken dan het jouwe ? Wel, omdat ze er broodverbeteraars in doen (meervoud !) De door iedereen gekende broodverbeteraar is vetstoffen (Ik gebruik olijfolie omwille van de gezondheid) maar verder doet de bakker er ook een chemische verbeteraar bij...Je kunt die wel kopen, maar de meeste mensen bakken net zelf brood om die chemie kwijt te spelen en om gezonder te eten...er bestaat echter een even goed en gezond alternatief om je brood nog beter te maken ! Doe er gewoon zuivere vitamine C bij. Bij mijn broodje van 800 gr doe ik daar een goed mespunt van dat poeder bij (bij de apotheker te koop), je zult zien, uw brood is lichter en beter van smaak ! Ik vond die wijsheid op internet, op een site voor broodbakken... Sommigen verbrijzelen vitamine C tabletten, maar je kunt die zuiver in poeder kopen, dus... geen gepruts.

'k Vraag mij af of onze voedingsdeskundige weet wat er precies in die chemie van de bakker zit ? Als hij het weet, dan laat ik het u ook weten...beloofd.

Vandaag ziet het weer er goed uit, er is wel wat bewolking, maar 't is slechts heel in de verte dat er grijze wolken zijn. Hopelijk blijven ze ver...

Als het een beetje mee zit zal ik vandaag wat aan mijn aquarium werken. De ruit moet nodig gekuist worden, en ik profiteer daarvanom ook wat vuil af te zuigen en wat vers water bij te doen. Ook moet ik enkele planten herplanten, er zijn er blijkbaar in de bak die menen dat de planten niet goed staan...dan trekken ze die gewoon uit. Heel veel kwaad kan dat niet, de planten gaan daar meestal niet van kapot, en bieden drijvend een schuilplaats aan de versgeboren visjes. Geboren, ja ! De meeste van de vissen in mijn bak zijn levendbarend, en jongen dus.

Gek is wel dat het geven van vers water in veel gevallen een plotse geboortegolf tot gevolg heeft. Ik heb er geen verklaring voor, maar enkele uren na de vers water toediening zie je plots massa's jonge visjes zwemmen... Een andere verklaring kan zijn dat het jongbroed door de bewegingen ineens uit de schuilplaatsen komen ??? Ik weet het niet, maar het valt wel op.
Heel wat van die jonge en kleine diertjes verdwijn weer...veelal in de magen van de ouders, die niet vies zjn van wat levend voeder... Een soortement kannibalisme dus.

Ik weet niet hoe oud ik was toen ik met de eerste tropische visjes thuis kwam, maar ik denk da ik nog maar een jaar of 10 was... Ik kreeg van Claude echte guppy's, wildvang, die zijn vader had meegebracht, en die door hem of een van zijn collega's ooit gevangen werden toen ze op een heel verre chantier werkten... Die beestjes waren heel wat sterker dan de guppy's die je nu in de winkel koopt...Ik hield die gewoon in confituurpotjes op de vensterbank...op kamertemperatuur. Moest je dat nu doen, dan leven die diertjes geen week ! Nu geraak je niet meer aan die wildvang... Alles is trouwens beschermd, en je zou nogal wat tegenkomen als ze je betrapten....
Ik herinner mij nog dat ik met kerstdag aan iedereen gevraagd had om geld te geven in plaats van cadeautjes...Ik kon een okkasie-aquarium kopen in de viswinkel... Op Kerstdag zelf is mijn vader met mij naar die winkel gegaan om de aquarium op te halen, en ik kreeg van de dame nog wat plantjes en visjes cadeau... Moet je nu niet meer verwachten... Ik moet dan zowat 13 jaar oud geweest zijn, want ik had het adres van die viswinkel van mijn leraar nederlands gekregen...

God jongens...dat is dus al 47 jaar geleden...

tot de volgende ?

1 opmerking:

Anoniem zei

hen toontje,
wat een prachtige liefdesverkaring al was je je daar zelf misschien iet meer zo van bewust!
'k zag deze week een bord met de aankondiging van optreden van miel cools.
en daar dacht ik aan: " soms is het hard knokken soms krijg je 't cadeau..."

ik ben volop aan het blokken maar mag me nog geen voedingsdeskundige noemen.dat is trouwens maar eind volgen jaar als ik er door raak. ik stel vast dat mijn geheugen nog hardnekkiger wordt dan vroeger;
wat ik wel al weet is dat die vitamine c niets meer waard is.
zodra men boven de 40°c gaat gaat er veel verloren en bij 100°C mag je gerust zijn : 't heeft helemaal geen effect meer!
dat is omzeggens bij alle vitaminen zo.
trouwens: wat ik leer is dat brood niet zo gezond is .
ook niet het bruin brood. Door het te bakken zijn alle levende voedingsstoffen onherroepelijk dood en voeden we ons met dode stof. het bio energetische moet komen van uit levende planten.
Jij zou je er ook niet thuis voelen want we leren dat de mensen een fructivoor is. Zelfs bij groenten worden ? gezet...
bovenaan op het lijstje van te mijden voedsel staat natuurlijk vlees, vis .
en toch ga ik graag.
't is eens iets anders als steeds datzelfde van ons werk.
en het publiek is ook anders.
maar de verhoudingen man /vrouw klopt niet.
misschien is het daarom???
ik blijf het zien als hobby

het blijft een blikverruimer en de uitdaging is natuurlijk ook belangrijk.
so long
blokbeest (
(want ik heb deze week en volgende week examen.
op mijn eerste examen had ik net geen onderscheiding: de colmaat blijft dus gelijk....à