vrijdag, januari 26, 2007

alles redelijk goed

...ik hoop op een min of meer rustig weekend...
Vanmorgen eens over en weer geweest, ongeveer een klein uurtje bij tante geweest, ze ziet er redelijk uit. Ik moest wel nog wat wachten, ze was nog niet op.

In het terugkeren begon het lichtjes te sneeuwen. We zijn dan maar rap onze wekelijkse boodschappen gaan doen, dat is dan ook al weer in orde.

Maandag heb ik bij tante een afspraak om een bejaardnhelpster te bekomen voor haar, en om 17 uur moet ik met haar bij de specialist zijn...

Heb je ook al gemerkt hoe 1 hulpbehoevend mens heel je kalender overhoop haalt? Nu ja, ik hoop dat er ook voor ons iemand is als het zover mocht komen. En waarschijnlijk is wat ik hier nu meemaak nog niet zo levens-ingrijpend als wat mijn beide zussen meemaakten toen ze een hele periode ons moeder bij zich in huis namen.

Hopelijk kan ik in 't weekend eens naar de rommelmarkt, dat is zowat mijn wekelijkse ontpanning, mijn uitstap, mocht dat niet meer kunnen, dan zou ik dat echt missen... Ook al heb ik steeds meer moeite, en zal ik wellicht binnenkort weer meer in mijn rolstoel zitten dan wandelen, (ambetant, je ziet dan veel minder goed wat er ligt) maar toch wil ik dat niet laten vallen. De dokter van de pijnkliniek zegt ook dat ik moet blijven alles doen wat ik ook maar enigszins kan, desnoods met regelmaige rustpauzes (= rolstoel !). Nu, inde winter is dat meestal makkelijker, de meeste rommelmarkten hebben dan een "bar" en ze kennen mij al en weten dat ik soms gewoon wat kom zitten. Ze weten ook dat ik, na mijnen toer gedaan te hebben wel iets ga drinken, en 's zondags nemen wij dan nog veelal ook een broodje mee, dan moet Anny niet koken.

Nu, Anny zegt dat al die mannen mij daar kennen...dat is wel wat overdreven, maar toch ken ik er inderdaad heel wat, en de meeste babbelen dan wel eens wat. In de week wordt hier niet zoveel gezegd, alleen de dagdagelijkse dingen, maar op de markt is er telkens wel wat om eens over te klappen... en om eens te lachen... En gek genoeg, dat brengt op ! Vorige week wilde ik twee cowboyfilms kopen (dat zien we alletwee graag ) en ik moest er maar één betalen, de ander was voor mijn nieuwjaar ! En zeggen dat ik aan dat kraam misschien al één ,maximum twee keer iets kocht, en dan nog goedkope dingen... Vriendelijkheid loont dus wel degelijk !

Allee, ik ga sluiten, hopelijk tot morgen, anders tot de volgende ?

Geen opmerkingen: