zaterdag, december 30, 2006

opgehangen...

Ik lees zonet dat ze Saddam hebben opgehangen.
Is dat de oplossing ? Gaan de moeilijkheden daarmee opgelost zijn, of zal hij een martelaar worden voor de bevrijding ?
Hij is in ieder geval verantwoordelijk voor afschuwelijke misdaden tegen hele groepen van de bevolking... Maar is daarmee de schuld uitgewist ? Als wraak het motief is of moet zijn, dan zou ik hem zorguldig in leven houden, netjes op grens van de ultieme pijn...
Maar kunnen wij echter wel rechter zijn over de medemens ? k' Laat varen beul . . .

Denk je niet dat dit het juist is wat de oorzaak is van alle kwaad ? Oordelen ?

Lees en herlees eens al de geschiedenisboeken die je hebt... Zie je dan nog niet dat de strafmaatregelen tegen de "agressor" percies weer de aanleiding zijn om opnieuw te beginnen ?

Het is alleen te danken aan het feit dat de URSS uit elkaar viel (virtueel failliet ging !), of de bezetting van hele stukken van het agressieve duitsland zou opnieuw de aanleiding geweest zijn om opnieuw te vechten... Het is er een paar keer heel dicht bij geweest ! En er zijn nog zo'n stukjes die in reserve liggen om toch maar eens lekker opnieuw in oorlog te kunnen komen! Bijna heel Afrika verkeert in een toestand van virtueel faillissement, toestand waarin het westen ze heel zorgvuldig houdt, want zo kunnen ze verder met een gerust (???!!!) geweten alle grondstoffen plunderen... Idem in Zuid Amerika, en nu heeft iedereen grote schrik om dat de twee grootste sukkels toch rechtgekropen zijn...India en China...Het grote gevaar... De manipulaties in de landen die beschikken over energie-bronnen... De reactie van Shell genoteerd als Rusland hen buitenwerkt ??? En denk nu niet dat de regeringen ook daadwerkelijk regeren...de echte bazen dat zijn de kapitalen...de enkelen die uiteindelijk de financiële macht hebben, regeren ook in werkelijkheid de wereld...en zij houden alle mogelijke bronnen van toekomstige oorlogen heel zorgvuldig in stand...dat zijn hun stoomkleppen, de knoppen waarmee zij de macht reguleren... Bah ! en wij moeten ons dan in ons rechtvaardigheidsgevoel getroost voelen als een misdadiger als Saddam opgehangen wordt ... bah . . ...

Mooi einde van het jaar ! Een goede start voor de komende moeilijkheden ?

En toch...als ooit al die failliete landen samen foert zeggen...dan is het rijke westen op slag echtig en techtig de enige echte failliete... Dan is Dollar en euro alleen nog goed om je g.. mee af te kuisen.

Ik ga stoppen de onheilsprofeet te zijn...alhoewel er niet veel profetie in zit...allen 1+1 = 2...

Waait het bij jullie ook zo erg? Vanmorgen kreeg ik bijna het raam van mijn slaapkamer niet convenabel open ! Ik zet het raam telkens op kantel, maar daarvoor moet je de gewone openstand passeren met je klink...In die draaibeweging was de wind zo erg, dat het raam alleen nog in één hoek vastzat ! Ik heb moeten duwen en voorzichtig werken om het in de veilige kantelstand te krijgen! Ik was begot serieus verschoten toen ik merkte dat het raam maar op één punt meer vastzat !

Gisteren heb ik pirates of the Carrabean deel 2 bekeken... Ik heb het verhaal bijna gemist, gewoon met de prachtige trucages te bewonderen...Nu ja, heel veel verhaal zat er niet in. Je kunt dat best zien aan Anny, die heeft geen echte aandacht voor al die akkevietjes, wil een verhaal hebben...en dus na een halve film hoor ik Anny zachtjes snurken... Ook echte fantasy is niet voor haar...het moeten echte dingen zijn, die echt kunnen...dus geen fictie in de echte zin. Ik zie graag SF, en dat zijn net de fulletongs waar Anny direct gaat slapen, en mij alleen laat zitten...Voor één van die reeksen moet ze één keer in de week een stukje van "familie" missen, maar dat doet ze, gewoon omdat ze me, na al die jaren, nog steeds graag ziet...en ik haar ook !

tot de volgende ?

Geen opmerkingen: