dinsdag, december 12, 2006

Mensonterend...

Je acht het niet voor mogelijk, maar ik heb vastgesteld dat er daadwerkelijk iemand heeft gepikt bij tanteke...
Toen Luc (courgettes) hier toevallig kwam, vertelde ik het hem - het ligt mij hoog !- en hij vertelde zo'n historie in zijn familie, maar nog tien keer erger !!!

Hoe kun je dat ? Een weerloos oud menske bestelen ! Je acht het niet mogelijk ! Nu, ik heb tante met de neus op de feiten gedrukt, en hopelijk let ze nu wat beter op. Bovendien heb ik de banken verwittigd, en ze hebben mij verzekerd dat ze ook de zaak in de gaten houden, en mij eventueel verwittigen, want ze hebben tante al eens doen tekenen op een bankpapier ook !
Meer kan ik niet doen, en bewijzen kun je niks, dus het verleden afsluiten met grooooote sloten is het enige wat we kunnen. Héél grote rampen zijn er nog niet gebeurd, maar toch...
djudedjudedju !
Ik moet nu nog een en ander regelen voor een paar kleine zaken, en dan hopen dat het zo waterdicht mogelijk is. Ik doe mijn best...maar het is lastig als je zoiets ziet !

Het weer is toch nog goed vandaag, 't slaat niet allemaal tegen! Maar Luc was ook een beetje dépri, zijn zoon is ook betrokken in de volkswagen-debacle, en de winterdagen erbij... Gek dat we zo erg de invloed van het weer, van het zonlicht ondergaan. Ze genezen nu mensen met een lichtkuur ! Wat moet dat niet zijn verder naar het noorden, waar mensen wonen in 6 maanden nacht ... zonder dag !

Wij zijn en blijven een kind van de aarde ! De invloed van de natuur, hoezeer wij dat ook willen ontkennen en hoezeer wetenschap en theorie daar ook tegen ingaan...wij zijn en blijven de invloed van moeder aarde ondergaan... Niet alleen het zonlicht ! Ga maar eens te rade bij heel wat tuinders, die zweren bij de invloed van de maan op de zaai-, plant-, en de oogsttijd. Ik denk als er zovelen zijn die daar overtuigd van zijn, dat er toch wel iets moet zijn...Ook in een boek over (gaan)vissen, las ik de invloed van het weer en van de wind, maar ook van de maan...Ik geloof dat daar wel iets van aan is. Hoeveel en hoe weet ik niet, heb ik ook geen verklaring voor, maar denk maar eens aan de geboorten en de volle maan ! Iedere dokter ontkent dat, maar iedere verpleegster en vroedvrouw bevestigt dat... Wat is wetenschap ? Dat wat we weten, of dat wat we kunnen uitleggen, verklaren???

Luc zit nu ook met reuma...hopelijk wordt het niet te erg, want reuma kan in sommige gevallen verschrikkelijk zijn. Gelukkig zijn er nu al heel wat medicaties om de ziekte onder controle te houden. Ik heb vroeger de vrouw van een van mijn bestuursleden gekend, die daar jaren heeft gezeten, met dichtgegroeide handjes, kromgetrokken voeten. Haar man moest haar 's morgens naar beneden dragen, en droeg haar 's avonds weer naar boven. Gek genoeg heb ik daar heel wat afgelachen...in al haar ellende was het een dame die humor rond haar uit deelde! Een prachtmens, en een prachtvent die zo goed voor haar zorgde ! Heel wat anders dan mensen die pikken van oude dutskens... Gelukkig zijn er zo ook, die wel leven met en voor elkaar !

'k Ga stoppen, tot de volgende ?

Geen opmerkingen: