maandag, december 25, 2006

Kerstmis in 't grijs...

Al eens buitengekeken? Grijs, en de wereld is lelijk gekrompen ook, 'k heb nog hooguit 20 à 25 meter rondom mij, de rest is weggedoezeld met een reuze doezelaar. (Voor niet tekenaars: met en doezelaar wrijf je pastelkrijt zachtjes uit, het zo vermengend met de andere kleuren, zo dat het opgaat in de rest).
Nu en dan flitst hier een auto voorbij, gehaast om uit die enge mistkring te geraken. Maar 't is hopeloos, ik denk dat heel de wereld ingepakt is in een pak ouatte...niet echt, maar t lijkt toch zo. Moeder is al buiten geweest om de kiekens los te laten en eten te geven, ze zegt dat het bitter koud is ook. Volgens Munte: 0 graden, feels like -3.3 ° celsius... Dus is er kans op ijzel ?
Ik krijg hier heelder pakken kaartjes, echte en virtuele waarop zo'n heerlijke (?) sneeuwlandschappen prijken, onder een helblauwe hemel. Bij de e-kaartjes hoor je dan nog vaak van die tingelende arresledebelletjes (da's een woord voor een kruiswoordraadsel hé). Endan hef ik mijn grijze kop op en zie...mist...
k ga moeten stoppen, Veerle en de kids zijn er, ze waren hier verwacht om 11.30' uur, 't is nu 10 uur en iets... De pakjes jeuken bij de kinderen...Ze zullen toch moeten wachten tot na het eetmaal !
Ze hebben zich héél mooi aangekleed, om naar 't feest te gaan, en ze hebben aan mama's reukwater gezeten... Ik ruik niet anders meer dan bloemekees...
Allee, tot de volgende ?

ps: Aan al mijn kristelijke lezers: Een Zalige Hoogdag !, aan de anderen een heerlijke dag vol feest !

Geen opmerkingen: