zondag, december 24, 2006

Herinneringen...

aan de moeilijkste dag van het jaar...
Toen we klein waren was kerstavond een heerlijk iets, pakjes onder de boom, kerstliedjes zingen, smullen van Ma's onvergetelijke chocola-mousse en haar taart met petits-beurrekes met crème au beurre...
Toen wij getrouwd waren, was dat feest er nog altijd, nog even leuk en lekker, maar toch ieder jaar met iets wrangs...Ieder jaar liet mijn schoonmoeder merken dat haar huiselijk kerstfeest had moeten plaats maken voor dat van mijn moeder... (Ze had nog gelijk ook...)
Ik heb dan gezworen dat ik dat nooit zou doen, ik zou plaats maken...Dus toen Veerle en Bart het huis uit gingen, zaten wij alleen met Koen kerstavond te vieren...Na enkele jaren kwam Veerle er terug bij, en nog ietske later verdween Koen voorgoed... Enkele jaren vierden wij dan oudejaar, maar toen Bart graag een winterreisje deed, verdween dat ook, en was het zoeken naar een andere dag...Nu is dat dus (voorlopig voor "eeuwig") op kerstdag zelf, op de middag.
Op kerstavond gaan we nu op het normale uur naar bed, dus omstreeks 20.30' uur...Idem op oudejaar...alhoewel we gewoonlijk wakker worden geschoten om 12 tot 1 uur die nacht.
Kerstdag en oudejaar hebben voor mij iets wrangs...
Weemoed naar wat verloren is
naar wie weg is
zovelen al, maar vooral Koen...

Maar ik ben niet alleen, ik ken er velen die vanavond zullen nadenken, op of zonder feest. Kerstdag is vooral een dag waarop je terugdenkt.

Rot hé, ik voel me zoals het weer, mistig, kleurloos, grijs en koud....

Vandaag ontving ik kerstwensen in 333 talen (enkele tekort voor iedere dag van het jaar )Vele van die talen zijn mij totaal onbekend, zelfs de naam van de taal zegt mij niets, helpt mij zelfs niet om ze ergens te plaatsen... Ik heb ze aan de meesten van u doorgestuurd...kun je ook eens zoeken... Ook kreeg ik kerstwensen van ene Karel Govaerts ??? Op de lijst van adressen prijkte ik daar tussen kilo's en kilo's andere Goderis-sen en ook nog enkele andere namen. Ik vermoed dat het één van de nakomelingen is van de grote familie van Goderis...Ik moet het eens checken in de stamboom van ons ras, opgemaakt door Albert (Goderis natuurlijk !)

Gisteren vernam ik van Bart dat hij eergisteren de prijs Henri Van de Velde in ontvangst mocht nemen. Hij had ook een gesprek met zijne baas, en blijkbaar zitten er voor hem nogal veel Indiareizen in het verschiet... (Teveel om nog leuk te zijn ?)

De kleine wereld rondom ons blijkt ver uit te zwermen...

Voila, ik stop er voor vandaag mee, ik weet niet of ik morgen zal bloggen, ik moet (mag) naar het (ons) familiefeest bij Bart...

In ieder geval voor u en de uwen: prettige kerstfeest(en) (zonder wrange bijsmaak) !
tot de volgende

Geen opmerkingen: