zondag, november 19, 2006

Ziekjes..

Vannacht wakker geworden met hoofdpijn, nadien weer in slaap gesukkeld, maar vanmorgen nog steeds hoofdpijn en misselijk.
Pilletje gepakt (eentje meer of minder...)niets geholpen. Veerle komt met de kids om naar de rommelmarkt te gaan te Aalst. Het was een mooie markt, maar druk, druk, druk...
In het terugkomen gestopt om een braadkip te kopen en nadien ook nog pistolets.Na het eten nog maar een pilletje of twee gepakt, het lijkt nu toch iets te beteren...
Gisteren he ik gelogen...onbewust.... Ik heb gezegd dat er iemand zo dikwijls reageerde op één artikel, maar het was zo dat hij blijkbaar mijn blogs van een week ver gelezen had, en op iedere dag gereageerd heeft....Dat maakte mij bepaalde van zijn opmerkingen duidelijk...

Ik heb nog niets gehoord van Bart, hopelijk is hij ondertussen weer genezen. Ik zal het wel horen. Maandag moet ik nog eens naar tanteke... Hopelijk is alles dan geregeld. Deze keer was het dus niet voor een prulle, maar er was serieus werk en loping aan.

Ik ben bezig met een kalebas eens op een totaal andere manier te bewerken. Ik heb hem nu met donkere vernis gekleurd, en zal nu proberen er een tekening uit te snijden, zo, dat het wit hout er onder weer bloot komt, en zo een witte tekening maken op en donkere achtergrond. Hopelijk lukt dat, want de wand van zo'n kalebas is niet dik...Enfin, als het lukt zal het mooi zijn, als het niet lukt, dan is er een kalebas naar de knoppen.

Ondertussen ben ik ook op zoek naar voorbeelden van folkloristische snijwerken. Je weet wel, soms zag je dat vroeger op vrouwenklompen, dan was daar een motiefje in gesneden, die in feite onstond door telkens kleine driehoekjes ui te snijden in een bepaald patroon, zo had je lintversiering en/of bloemversieringen. Deze oude volkskunstvorm heeft bepaalde charmes, die misschien kunnen gecombineerd worden met de pyrografie, die eigenlijk ook een oude kunstvorm is. (Alhoewel er blijkbaar in Amerika weer mee gewerkt wordt...en tot mijn verrassing vond ik ook pyrografie van onder meer ...Picasso....)

Ik denk dat deze snijvorm iets is dat ik ook nog kan doen, omdat dit ook op de tafel wordt gedaan. (En ik dus kan leunen). Je ziet dat het weer winter wordt, ik zit weer veel meer te werken aan allerlei kunstwerkjes. Wellicht denk je dat ik te veel soorten dooreen doe, maar dat is voor mij net de truuk...dat laat mij toe op een steeds weer iets andere houding te werken, en net dat laat mij toe meer te doen.

Enfin, het is weer iets om te proberen, en stilaan in te groeien. En hopelijk maak ik ook daarin weer leuke mooie dingen. Nu zit ik al die werkjes op te stapelen, maar ooit doe ik eens een expositie...Maadan moet ik voldoende hebben om ook werlijk naar buiten mee te komen. Ik heb nu al enkele werkjes verkocht, en weggegeven, maar stilaan groeit de stapel aan.

Voila, ik ga er mee stoppen; tot de volgende ?

Geen opmerkingen: