donderdag, november 02, 2006

donderdag !!!!

Slaat uwen kalender ook tilt ?
Na iedere feestdag heb je het gevoel dat het weer maandag is hé?
Zo moest ik vanmorgen boodschappen doen voor Veerle die met de griep ligt, en natuurlijk had ik er niet op gedacht dat het donderdag, dus marktdag was...Kwam ik aan Oudenaarde en mocht ik heel de stad rondrijden om aan de Colruyt te geraken. Ik heb het natuurlijk op Anny gestoken, en heel de rest van de rit had ik ambiance...tot ze zag dat ik zat te monkelen...en dan was ze nog nijdiger...tot ze zelf begon te lachen...
Enfin de boodschappen zijn gedaan,en afgeleverd aan de deur, om besmetting te vermijden. Maar ja, als we iets voelen, dan nemen we oscillococcinum en dan is het al over voor het begint. Bovendien, met al die pillen die ik heelder dagen pak, zou er nog een microob zijn die daar door geraakt ?
Vandaag zijn we ook om kippevoer geweest, en voor het eerst hebben we weer voer gekocht met legkorrels in de mengeling. Zo lang de kuikens te klein zijn durven we dat niet goed te geven,misschien is dat niet ideaal voor de groei van de kuiens, maar ze zijn nu toch al een paar maanden oud...en we zouden graag weer wat eieren hebben van ons kiekens, want in dit jaargetijde legt een kip normaal niet of zeer weinig, als je geen legkorrels bijvoert.
We hebben ze verleden week ontwormd en een ontsmettende kuur gegeven, zoals we altijd doen voor de winter.
Je kunt niet zeggen dat de kiekens bij ons niet gesoigneerd worden hé ?
Allee, Anny roept dat het ete klaar is...tot de volgende?

1 opmerking:

Anoniem zei

toontje,
als je wilt dat je kiekens leggen dan moet je ze licht geven!
gewoon een mlampje laten branden en dan is het lagner dag, kunnen ze meer en langer eten en zijn ze sterk genoeg om eieren te produceren.
legkorrrels werkt op de hormonen dat als dat "kiekenkot" overhoop ligt....
amaai!!!