zondag, oktober 15, 2006

Hoog bezoek !

We krijgen deze namiddag Hoog Bezoek, Jan en Mieke komen met de moto tot hier, terwijl hun kinderen naar de Chiro zijn. (De tofste jeugdbeweging, en ik wil géén tegenspraak horen, ik ben er ook een enthousiast lid van geweest !)
Toen we thuis kwamen van de rommelmarkt te Michelbeke, zag ik dat Mieke gebeld had, ik heb dus terug gebeld...Ik was mij bewust van de gevaren, maar het snelheidsrekord van een telefoontje met Mieke is voor eeuwig en driedagen gevestigd: 32 seconden ! En het gesprek was voleindigd, en dan hebben ze haar nog aan het toestel moeten roepen... record ad infinitum !

Toen wij naar Michelbeke gingen, dacht ik er weer aan dat Germain Bonte ooit heel serieus vroeg naar Michel - beke (de voornaam Michel...). Zoals vroeger Fredje De Bruyne op de tv altijd sprak van de kemelberg in plaats van de kemmelberg. En ikzelf kreeg ook ooit eens commentaar, toen ik in Dendermonde aan het werk was, en vroeg naar Kastel... Blijkt dat in feite uitgesproken wordt als kas - stel...je moet het maar weten, maar het komt altijd wel grappig over... Ooit heeft iemand op de markt van Oudenaarde een Franse vrachtwagenchauffeur naar Wieze gestuurd, terwijl de brave man eigenlijk naar Huise moest...Maar ja, als fransman spreek je dat uit als wiesse... Zo kwam ik eens van een verre vergadering, en daar ik de radio nog niet kon beluisteren op een vlaamse zender, luisterde ik naar de waalse broederzender.... Verslag van de Tour, le Belge Wiesmèns a gagné... Ik maar peinzen en zoeken wie dat kon zijn, tot mijne frank viel (in centiemkes) dat het Huysmans was...

Tussen haakjes, het was een mooie rommelmarkt. Ik bracht er twee zeesterren mee voor Gwen en Kim, die schelpen verzamelen en al maanden zagen voor ne zeester (al hoewel dat eigenlijk geen schelp is...) Voor Anny kocht ik een ...ei... We hebben al tientallen allemaal verschillende stenen eieren in een grote schaal (niet meer mogelijk om dat te verplaatsen)... Nu vond ik een ei in (ik dacht barnsteen) Kopal. Dat is een soort barnsteen, maar van een andere boomsoort. Er bestaat nog een derde soort... Mooi, met heel veel vliegen en dergelijke in.

Zelf vond ik een ... boek, over antiek et brocant... en françoise, een uitgave van Larousse.

Alle, morgen dus wellicht geen blog, we gaan naar dadizele (deizel)
tot de volgende ???

Geen opmerkingen: