zaterdag, september 09, 2006

zwateldag

Den dag is weer eens niet goed begonnen, we moesten naar de begrafenis van de vader van een medebestuurslid van de spaarkas. Gelukkig tijdig aangezet, zodat er nog een plaatsje was dicht bij de kerk. In de kerk weer geluk: er stonden her en der normale stoelen, waarop ik toch min of meer convenabel kan zitten. Er was schrikkelijk veel volk. De man was een gekend duivenspeler, en zijn kinderen zijn ook gekende figuren in het dorpsleven.

Deze namiddag gaan we naar de rommelmarkt te Merelbeke, dat is de eerste die weer binnen is. Er zijn vandaag heel wat rommelmarkten, en morgen idem dito. Maar ik ben al blij als ik er een kan doen, al is het soms maar gedeeltelijk, we zijn toch eens buiten en onder de mensen.

Gisterenavond heb ik nog maar eens 20 haakjes gemonteerd op onderlijntjes voor pépé van Wannegem. Nu zal hij wel een eindje voort kunnen zeker? Met 40 onderlijntjes ?

Toen we van de begrafenis naar huis reden, zijn we via Oudenaarde gereden, omdat Anny nog moest winkelen. Aan de voet van de Edelare moet er een zwaar ongeluk gebeurd zijn, het verkeer stond er blok. Een flik probeerde of hij het nog kon verslechteren. Met succes.
Na tien minuten aanschuiven kon ik weg van de baan, langs diependale. Wat er precies is gebeurd kon ik niet zien, maar er stonden flikken en twee pompierwagens bij...Misschien nog meer, maar het was in de bocht, en meer was niet te zien.

Hopelijk geen doden of zwaargekwetsten, er is al genoeg miserie.

Allee, ik ga profiteren van 't goe weere, tot de volgende ?

Geen opmerkingen: