dinsdag, september 26, 2006

Veel beloven en ...

Weet jij waarom de politieke partijen na al die jaren nog steeds maar beloven??? Dat moest toch al allemaal in 't lang en in't breed gedaan geweest zijn geworden???
Ik was indertijd verantwoordelijk om een stuk wetgeving van de arbeidsovereenkomst voor bouwvakarbeiders in leesbaar nederlands om te zetten, als handboek voor de militanten onder de arbeiders.
De eerste keer was dat een kolossaal werk ! Maar de volgende jaren kon ik mij beperken met de tekst na te zien, en de aanpassingen te doen waar de wet veranderd was.
Ik denk dat politieke folders al sinds de eerste verkiezing na 1830 slechts iedere verkiezing een heel klein beetje aangepast worden, alleen in de jaren dat de taalcommissie het nodig achtte om onze moedertaal weer eens anders te schrijven, hebben die politiekers fundamentele wijzigingen in de teksten gemaakt, en dan nog alleen op het gebied van spelling...al de rest is hoogstwaarschijnlijk alleen maar lichtjes aanpassen en verbeteren als er per ongeluk toch eens iets verwezenlijkt was...Maar daar dit te veel werk meebracht, is dat verwezenlijken iets wat je beter kunt vermijden als politieker...
Eigenlijk moesten we ze koesteren, mensen die zich zo onbaatzuchtig inspannen tot heil en welzijn van de goegemeente. Mensen die zich volledig ten dienst stellen, zich plooien om de dienaar van de minste der minsten te zijn...allee, zo lees ik dat toch op die folderkes. Maar ja, waar normaliter verba volent, scripta manent, is dat bij die folderkes niet waar...99 % en centiemen van de bevolking zwiert die dingen toch direct in de daartoe gecreëerde bestemming, de nieuwe groene vuilbak met chip. 't Is daarom dat ze die folders op zwaar papier drukken, om zo nog wat te recupereren van de gemaakte kosten.
Weet je wat ik erg vind??? Dat er op iedere lijst nog van die lui staan (lui =lieden !!!) die het nog echt menen! Natuurlijk staan ze op niet-verkiesbare plaatsen, anders konden ze dingen doen die de volgende keer aanleiding zouden geven tot grondige herzieningen van de folderteksten, en niemand, maar dan ook niemand (uitgezonderd de kiezer) is daarmee gebaat !!!
Daarom ook dat iedere partij wel wilt vooruit gaan, maar niet dermate dat er ook ambetanteriken gekozen worden ! Dat is ook een gegronde reden om het niet goed of toch zeker niet te goed te doen...
Komt het per toeval toch eens zo uit, dan is er nog één redplank! de partijdiscipline, daarmee leg je alles lam...
En dan zijn ze verwonderd dat de mensen het beu worden... Ik weet zeker dat mocht men hier in ons apenland de kiesPLICHT veranderen in een kiesrecht, er hééél weinig telwerk zou zijn...Is het nu echt niet mogelijk om eens normaal te doen in de politiek??? Kijk eens naar de vaudeville rond Onkelinckx, dat is toch niet te geloven ? Nu zijn plots al de fouten die er ook maar zijn in het gevangeniswezen (en 't zijn er vele) plots haar fout... Om een of andere reden moet ze er aan, en alle redenen zijn goed. Misschien hadden ze gewoon een slachtoffer nodig om hun façade op te krikken??? Ik heb die madam nog nooit moeten hebben, als ik ze zie glimlachen op het tv-scherm dan heb ik veertien dagen nachtmerries, maar wat ze nu doen...dat is kafkaiaans.

Ik ga stoppen met de politiekers op te hemelen, dat doen ze zelf al genoeg, je ziet nu zelfs een premier aan 't gat van een gemeentelijst hangen "omdat hij deze voortreffelijk werkende bestuurscoalitie wenst te steunen" (AVS regionale TV) sjonge, sjonge, wat een inzet, wat een ijver... en als hij het mogelijk vindt zal hij zelfs pogen mee in het gemeentebestuur aktief te zetelen...Ja, je kunt moeilijk op voorhand zeggen dat je daar alleen maar op die lijst gaat staan omdat je weet dat je fractie er anders zeker van langs krijgt...

Stop! stop...stop... Mijn bloeddruk staat al veel te hoog, zonder mij druk te maken in die ...

tot ik nog eens kan bloggen...?

Geen opmerkingen: