vrijdag, september 15, 2006

't gazettewinkeltje ?

Vanmorgen moest ik, in volgorde, naar de apotheek, de bakker en 't gazettewinkeltje...Dat laatste omdat ik een pak fotocopies moest laten maken. Als het er maar één of enkele zijn, dan doe ik dat via mijn scanner, maar een heel pak...dan prefereer ik die copies te laten maken, dat gaat heel wat sneller.
Dus, naar 't gazettewinkeltje...
In de hoek van de winkel staat er al sinds jaar en dag een soortement bartafeltje, met een viertal barkrukken er rond. Het verwonderlijke is dat daar iedere keer volk zit, koffie of frisdranken te nutten en te commeren.
't Klinkt gek, maar dat is daar een café die goed draait !
Ik wilde eens kijken of er bij de computertijdschriften niets van mijn gading lag, en dan moet ik in die hoek zijn van de "bar". In diezelfde hoek liggen op de hoogste rekken ook de sex-boekjes...weet ik nu...want een bejaarde dame die daar zat te kletsen met een groepje jonge mannen vond het leuk mij te zeggen dat ik daar boven moest zoeken...
Blijkbaar was mijn blik genoeg, want 't was we een minuut stil in de "bar"...
Kijk, vroeger ergerde ik mij niet zo erg aan die sexboekjes, ik nam er zelfs zelf ook wel eens eentje in handen, konden Anny en ik samen eens lachen in bed, terwijl de klein mannen al rustig lagen te maffen. Maar sinds ik gekonfronteerd werd met zo'n maniak in mijn eigen levenssfeer, die veroorzaakte dat mijn dochter na al die jaren scheiding nog steeds geen man durft te vertrouwen...sindsdien ben ik kwaad op die vorm van literatuureluur. Blijkbaar lachen sommigen niet met de perversigheden, maar proberen ze toe te passen.
Van mij mogen ze de censuur op dergelijke dingen direct weer in voeren.
Alhoewel, wellicht zijn er ook zonder die boekskens dergelijke sadisten.
Sorry, 't moest er eens af. Luc zal weer denken dat hij voyeurke speelt, maar 't kan mij niet schelen, de waarheid heeft ook haar rechten. 't Is maar het slachtoffer dat geen rechten heeft in ons apenland. (Ook in de rest van de wereld lijkt mij als ik op buitenlandse zenders kijk)

Hopelijk is het volgende week goed weer in Spa, want we zitten daar al in een waterachtig gebied hé... Ik weet niet waar het hotel juist is waar we zullen verblijven, maar ik hoop dat het niet ver van 't stad(je?) af ligt, dan kan misschien op de dag dat iedereen met de bus weg is, even stilletjes wat wandelen, beetje per beetje... Of misschien heb ik geluk, en is er nog een achter-blijver...dan heb ik gezelschap en wat "babbeling". . . Maar ik mag dat niet wensen hé, want dat zou betekenen dat ik wens dat er nog mensen zijn die niet meer mee kunnen... Dat is niet mijn bedoeling, ik wens niemand onheil toe...nu ja, niemand, ik kan er wel eentje bedenken...maar niet in de groep van onze gepensioneerdenbond...

Allee, ik ga in mijn computerboekje kijken,
tabeh !

2 opmerkingen:

Anoniem zei

toontje,
als het in sol cress is dan is het verdomme een heel eind van spa niet inkm maar in klimmen. best dat je den auto pakt!
trouwens naar spa is een heel eind vind ik die waalse wegen zijn smal en bergachtig...nu ik meen dat daar altijd wel iemand achterbijft wmet wie je een babbel kunt slaan....bijmij is dat toch zo.
en het plaatselijk biertje is ook heeel lekker
over die boekskens
ik heb het gevoel dat de slinger naar de andere kant begint te hellen.
vroeger hing in menige fabriek van de kalenders van scanvik ( zie je ze voor je?
in gepc ( vynckier van vroeger) is dat al lang verboden op straffe van buiten vliegen.
nu wordt dat nog erger en is een foto van vrouw en kinderen ook al niet meer toegelaten ( los van hoe ze er op staan zelfs niet met kleren)
ook dat is pervers.

doordenkertje
toen de dichter hoorde dat hij vader gewordenwas maakte hij onmiddellijk een vers.

prettig verlof
luc

Anoniem zei

foutje

verkeerd verteld
toe de dichter hoorde dat zijn vrouw een kindje gekocht had maakte hij onmiddellijk een vers.
't is zoals met die mop over bon aparte
( men legde een boontje opzij) en de man vertelde
dat is napoleon.