maandag, september 25, 2006

Sympathieke verkiezingskandidaten...

Voor het eerst in mijn leven heb ik nu eens foto's gezien van verkiezingskandidaten die echt sympathiek overkomen...En 't waren dan nog van die blauwe eirpels...'t is om dood te vallen...

Op de weg van Brakel naar Oudenaarde, iets voor Edelaren links als je naar Oudenaarde rijd vind je ze...Een hele reeks foto's waar een ludieke spuiter (letterlijk) iedere kandidaat een rode clownsneus heeft aangemeten. Eindelijk foto's die de werkelijkheid benaderen: politiekers zijn clowns...en wij betalen belasting om hun clownstreken te kunnen betalen.

Waarschijnlijk zijn die dames en heren (ten onrechte) in hun pondonneur gepakt (voor puristen point d'honneur), maar wellicht zit de meerderheid van de automobilisten te lachen, en vind het alleen maar jammer dat ze niet allemaal en van alle kleuren en gezindten zo in hun realiteit gezet worden. Uitgezonderd natuurlijk de overtuigde partijleden en partijmilitanten en milinonkels die "spot" verwarren met "ironie"...Mocht de spuiter zich bij mij melden, ik tracteer hem direct met een goeie Materse pint ! (Je weet de directeur van Stella, van Palm en van Roman zaten gezamelijk op een vergadering...In de pauze stapten de drie een café binnen en de baas van stella bestelde een stella, die van palm een palmke...de baas van Roman bestelde een waterke. De twee anderen bekeken hem verbaasd ... en Roman repliceerde: "Ja maar, als jullie geen bier drinken, ik dan ook niet hé !"
Tussen haakjes dat is geen mop, dat is realiteit... dat ander dat is géén bier !
getekend: het maters chauvenistje...
Laatst was er in Horebeke een echte papenvreter die op sterven lag, en zoals wel eens voorvalt, op zijn sterfbed begint hij toch wat te twijfelen...er zou toch eens een god moeten zijn... Hij laat zijn vrouwtje de deken opbellen om hem te komen berechten. De deken verschiet een beetje, maar herpakt zich al vlug en vraagt of ze al het nodige in huis hebben...De vrouw weet niet goed wat ze allemaal van doen heeft en vraagt uitleg...de deken zegt " Ge hebt toch palm in huis ?" "Ah neen hé" repliceert de vrouw verontwaardigt," mijne vent heeft heel zijn leven in roman gewerkt, palm komt hier niet in huis hé !"
Tot zo ver de reclame spots.
Vanmorgen (eindelijk) weer eens naar Auchan geweest in Leers...Er was een speciale week voor de Maghreblanden...Dewinter moest het weten, hij verbood direct om nog naar Auchan te gaan winkelen. Ik heb zo'n speciaal brood mee, en een soort patisserieachtig oranje worstvormig gebak...Ik heb eerst mogen proeven van dat beeldschoon " arabeske"...Lekker ! (de koek bedoel ik)
Wellicht geraak ik, gezien mijn toestand, nooit meer in die landen...kan ik het niet zien, dan mag en kan ik er toch eens van proeven hé.
Allee, ik ben er mee weg, ik heb u al gezegd dat u mij wellicht niet veel meer kunt lezen deze week hé?
dus, tot ????

Geen opmerkingen: