vrijdag, september 08, 2006

sex deel 2

Ik kreeg een reactie van Luc (courgettes) op mijn artikel over de sex.
Volgens hem komt het woord sex van 6, het zesde gebod...Doet nooit wat onkuischheid is...(klinkt wat archaïsch, vandaar de spelling)
Is het niet waar, het is toch goed gevonden... Nu, mijn vriendschap gebiedt me hem te geloven, en u dus ook...anders krijgt ge wat lappen. (Wil dan wel gebogen voor me komen staan, doe eerst mijn slets af, geef hem in mijn rechterhand, buig voorover dat ik met mijn slets u een draai om de oren kan geven -ge zoudt toch nie willen da'k mij zeer deed hé)
Lacht ge? Ten onrechte ! Ooit lag mijn vader, getroffen door een lumbago, in zijn relaxzetel (avant la lettre- 't was nog zo'n zetel met een hoge rug, maar die rug kon ook ingesteld worden). Mijn broer en ik waren weer aan 't stoeien, en ons vader kon daar niet tegen... Toen moesten wij bij hem komen, zijn sloef af nemen en ons voorover buigen...Wij stonden zo te lachen dat ons vader grimmelde: "Ga weg, oelewappers, ge doet mij lachen en dat doet zeer.."
Hij gebruikte wel niet het woord oelewappers...'t was iets plastischer...
Heb je gezien hoe mooi het zonnetje schijnt??? Door de bomen waarvan de blâren al aan 't verschrompelen zijn???
Maandag komt er geen blog - vermoedelijk- Luc (visser) komt om te helpen mijn visvijvers eens uit te kuisen en te ontsmetten. Nadien kan ik er dan weer vis in steken, hopelijk zonder dat ze weer ziek worden.
Hoe ik dinsdag zal zijn...Hopelijk lig ik niet gesneuveld...maar Luc weet wat ik heb, en weet dus ook dat het werk hoofdzakelijk voor hem zal zijn.
Zie, dat zijn dingen die op mij werken...die afhankelijkheid. Enfin ik ga er geen woorden meer aan vuil maken. Op den duur begin ik te zagen.
Mijn zaak tegen het Vlaams Fonds zal gepleit worden door Meester Koeckelaere, een goeie advocaat uit het mooie Elst. Ik heb hem opgebeld om te zeggen dat ik bij vragen of onduidelijkheden ter beschikking sta. Hij wist nog perfect wie ik ben. Hopelijk krijgen we de aanvraag zo goedgekeurd, en heb ik eindelijk een toegang tot het Vlaams Fonds. Lees maar een beetje voor mij...
allee, tot binnenkort ?

Geen opmerkingen: