dinsdag, september 05, 2006

Fier, trots, hovaardig...

dat ben ik allemaal ! Ga maar eens kijken op
http://www.designvlaanderen.be/0/0/db/contentitem/0affiche.nl.pdf
Mocht het niet klikken, verander dan de nullen in O, want dat zie ik niet zo goed in het adres...of misschien alleen de nul voor affiche in o...je ziet wel;
Gezien ? de affiche van design-Vlaanderen???? Gezien wie daar als eerste naam op prijkt ? mijn zoontje, van mij...van ons zegt Anny.
En dat is niet alles hij is ook genomineerd voor de Henry Van de Velde prijs, ze zijn met dertien uit meer dan 80 kandidaten verkozen.
Het kunstenaartje in mij glundert ! Mijn eigen bloed die HET maakt in wat toch wel een heel speciale wereld is van kunst naar de gebruiker.
Je moest mij nu zien glunderen !
Hij werd nog al eens genomineerd, maar nu begint hij werkelijk in de galerij der groten te komen !
Allee, de groten in de wereld van design, en dat is een heel klein wereldje, maar heel specialistisch.
Wat mij ook al een eindje opvalt is het rustige zelfbewustzijn van onze Bart. Hij behoort tot die gelukkige mensen die weten dat ze het kunnen, en die gerust zijn in hun eigen kunnen. Hij moet zich niet meer proberen te bewijzen, hij bewijst zich, en dat voel je aan hem. Hij straalt rust en zelfvertrouwen uit. Ik ben jaloers, ik heb die fase nooit bereikt, ik heb wellicht ook nooit die strebersmentaliteit gehad om daar te komen. Bart wel, hij vocht zich vol rustige zelfbewustheid zijn weg, en zijn weg alleen. En hij wordt geappreciëerd in zijn bedrijf, hij vormt een bron van goede verkoop, van werk en voelt zich daar goed bij, en hij lukt er in die lijn door te trekken, hij creëert steeds nieuwe ideeën, kortom hij is gelukkig en dat straalt hij ook uit.
Ik ben blij dat ik hem ooit dwong eerst zijn studie als wever te beëindigen, vooraleer hij mocht gaan in de richting van design. Hij was toen woest, nijdig, maar nu heeft hij al wel honderd keer gezegd dat dat precies hem zoveel meer heeft gegeven om dat te doen wat hij nu doet. Zijn start van een totaal nieuwe vormgeving lag hem onder meer in een discussie met de weverij, die beweerde dat zijn ding niet te weven was...Hij ging naar de weverij, en stelde het getouw in en begon het zelf te weven...Dit ging natuurlijk het bedrijf rond, een designer die niet alleen tekende, maar ook nog wist hoe het uitgevoerd moest worden... Hij maakte dan speciale ontwerpen voor het bedrijf in Indië, aangepast aan de machines en de kundigheid van die mensen daar, met ook daar goede resultaten.
Het moet heerlijk zijn te weten, te voelen dat je goed bent in je job, in je vel !
Voilà, mijn stoefuurtje is voorbij, ik mag toch ook eens happy zijn in mijn blog ook hé...en wie mij kwalijk neemt dat ik fier ben over mijn eigen kroost, hij steke zijn hand in eigen boezem...
Vandaag, dinsdag, goe weer...visweer !We gaan naar Wannegem, hopelijk met meer vis dan vorige week in het park..
In ieder geval, ze geven warm weer, dus heb ik zelfs al weer mijn korte broek aangetrokken.
De wormen van vorige week zijn nog goed, dus moeten we niets meer gaan halen.
Als er iets speciaals gebeurd, dan hoor je het wel...
Tot de volgende?
getekend,
een gelukkige vader (mag ook wel eens...)

1 opmerking:

Anoniem zei

nen dikken proficiat aan ulderen bart
en dat je fier bent dat kan ik geloven
ook aan moeken en vaken dus een dikken!
groetjes
luc
ps
je kent die toch van dienen visser die veel meer ving dan anderen
( je moet de worms warm houden...)
anders vertel ik ze wel eens als ik langs kom