donderdag, september 07, 2006

De sexuele moraal...

In een van mijn vele internetabonnementen, zitten er ook enkele omtrent medische nieuwtjes...Vandaag staat het eerste artikeltje in het licht van de sexuele moraal...Het eerste zinnetje begint met : Het is vandaag de dag gevaarlijk om over moraal te spreken...Ik heb niet verder gelezen, ik was al vertrokken met mijn wilde fantasie !
Weet je, ze hebben gelijk, moraal is nu niet meer bespreekbaar, net zo min als het woord solidariteit. Dat zijn twee van de zovele uitgeholde woorden. Alleen het woord is er nog, iedereen weet waarvoor het eigenlijk zou moeten staan, maar niemand houd zich nog aan die betekenis.
Als je dan nog bij uitbreiding over sexuele moraal wil praten, dan is het hek (eigenlijk moest ik hier het gek schrijven) van den dam.
Heb je je al eens afgevraagd wat telefoon te maken heeft met sex? Of wat haarshampoo te maken heeft met sex? of waspoeder? of waterverzachters ? of een auto ?
Nochtans heeft het er blijkbaar héél véél mee te maken! Bekijk maar eens de reclameboodschappen op de TV... Nu de verkiezingen voor de deur staan zit ik vol ongeduld te wachten op de eerste link van sex met gemeenteraad...Alhoewel...Herinner u zich de reclamepanelen van een wufte minister die de ene miskleun na de andere opstapelt (Ik heb het niet over Onkelinkx, met de beste wil van de wereld kan ik die niet linken aan sex) ...Overal zag je haar uitnodigend langs de vlaamse wegen... Ik heb ooit mijn handen voelen tintelen en jeuken om niet ergens zo'n bord te pieken, en het voor mijn deur horizontaal te monteren met daarbij een bordje "Gevallen vrouw"...maar wellicht zou haar dat nog wat stemmen hebben opgebracht.
Wat dus niet mijn bedoeling was.
Nu we toch over moraal en verkiezingen bezig zijn...Wat is de moraal van de kiezer die een gekende en veroordeelde fraudeur in het parlement kiest (Van Rossem voor de eigenaars van een kort geheugen) Hé, eigenlijk kon dat tussen haakjes een goede slogan zijn voor heel wat van ons pakket kandidaten...
Ik moet steeds denken aan dat mopje...
Een man in overall staat met zijn fiets voor de neergelaten slagbomen van den overweg, als daar plots een chieke mercedes naast hem komt staan. Plots gaat het raampje open, en een symphatieke stem klint door het raampje "Mô Maurits, hoe lang is dat al geleden?" Waarop de arbeider flegmatiek: "Zes jaar, mijnheer de burgemeester, zes jaar!"
En nog zijn we niet geleerd...
Mocht je momenteel met een of ander, al jaren aanslepend probleem zitten in verband met bouwvoorschriften of openbare nutsvoorzieningen, 't is de moment hé, als je nu iets vraagt aan een schepen van de gemeente, dat heb je nu enorm veel kans dat het geregeld is voor de verkiezingen...
Moraal...
hngg
ze dronken een glas, ze deden een plas en ze lieten het zoals het was...

Ooit heb ik een kanunnik horen zeggen: "Een principe, dat is lijk ne schete, je houd dat zo lang mogelijk op, maar 't kan zo'n deugd doen als je 't gelost hebt..."

Om eens over na te denken

tot de volgende ?

ps: de reacties op Bart zijn prestaties deden mij deugd, en ik heb ze hem doorgestuurd! Danke.

1 opmerking:

Anoniem zei

ik was half augustus eens in amsterdan ( voor den eerste keer en mijn vrouw was mee want zij was er al geweest...)
die gids maar uitleggen het verschil tussen een koffieshop en een coffieshop...
uiteindelijk kwamen we ook eens in de walletjes,
nooit geloofd dat het zo erg was
maar ik vertelde dat sex eigelijk kwam van het woord zes
en dat die zes eigenlijk kwam uit heet zesde vande 10 geboden.
wist die gids blijkbaar zelf niet en ik moest hem nog eens de 10 geboden vertellen...
't moet toch een wreed beestje zijn
2 of zelfs 3 geboden hebben ze daar aan gewijd

doe nooit wat onkuisheid is
wees steeds kuis in uw gemoed

en begeer nooit iemands goed.
op de walletjes spreek je niet over iemand maar iemand goed...

verdorie, ik begin ook al


groetjes