dinsdag, augustus 22, 2006

sjonge, sjonge...

Ik zag mijn werphengel plots hevig dansen, de lijn zoefde van de molen, ik greep vlugvlug de hengel...'t scheelde geen haar of 'k lag uit mijn bed !
'k Had mij bovendien nog zeer gedaan ook! Ik heb nog uren wakker gelegen.
Ik ga vandaag vissen, maar ik hoop dat ik er mij niet weer pijn aan doe.
Het weer ziet er maar zozo uit, maar 't regent (nog) niet, en volgens Debooser (Whats in a name?) blijft het grosso modo droog, met een kleine kans op een plaatselijk buitje...maar de militaire troepsoldaten van 't leger geven regen afgewisseld met stortbuien. Vtm zegt zowat hetzelfde als vrt...We gaan naar Wannegem, dus geen grote karpers, wel veel kleine en misschien weer tinken (zeelten - tinca tinca). Ik ga dus wat kleine karpertjes meebrengen voor Els. Ze heeft in de kleuterklas een grote aquarium staan (1,5 m lang) met allerlei, hoofdzakelijk wilde vissen in. Karpers zitten er nog niet bij...dus!
Dat wil ook zeggen dat ik geen lokspijs voor karpers moet meenemen, maar wel wat trouvit korrels om ze te lokken naar de visplaats.
Hopelijk regent het niet, want in Wannegem zitten we echt onder de bomen, en onder de bomen regent het tweemaal zo lang...
Dromen zijn dus wel degelijk bedrog...in Wannegem vissen we maar met één lijn, en niet met een werphengel.
Suzanne, mijn oudste zus, is er terug bij ! Haar internetaansluiting is terug OK, maar 't heeft haar wel een mooie cent gekost ! Als je dan weet dat de eerste 200 euro schade niet vergoed wordt, dan kun je tellen dat je alsnog, gelijk hoe, een pak geld kwijt bent. Ne mens vraagt zich, met dergelijke franchises af, of verzekeren echt nog zin heeft... Tuurlijk, mocht het eens echt branden... Vroeger kon je zelfs een verbrande motor van een wasmachine laten "remplaceren" door de verzekering...nu: nougabollen !
Stel je voor dat dergelijke "ongelukjes" gebeuren bij mensen die echt geen "overschot" hebben...dan is dat een ramp ! Bovendien hebben die mensen dan gewoonlijk nog toestellen die iets goedkoper zijn, kleinere waarborg hebben, en minder veiligheden ingebouwd...
Denk niet dat ik overdrijf ! Ooit had een collega van het werk een metabo-boormachine gekocht in "ster"-aanbieding in de Macro. Toen enkele jaren nadien de machine kapot was, ging hij daarmee naar zijn gewone electricien, zeggende dat hij dat masjien gekregen had als kado, en dat hij niet wist vanwaar het kwam... De electricien deed de boormachine open en zei direct "Ah, 't is er ene van de Macro!" Toen mijn collega vroeg hoe hij dat kon zien, zei hij dat er in die machientjes om te beginnen al een deel van de bevestigingsvijzen uitgespaard waren, en je het dus zo op zicht al te zien was... Dus zelfs merk-namen vormen geen garantie, goedkoop is gewoonlijk ook werkelijk kwa-koop.
Neem nu de toestellen bij Eldi, je kunt daar inderdaad lmerkelijk goedkoper kopen dan bij een ander, maar als er iets te herstellen is, dan zijn het heel dure uurlonen... Heb je geluk, dan heb je een goede koop, maar heb je tegenslag, dan is je winst vlug gaan vliegen... En is het je ook al opgevallen dat normale pannes nooit tijdens de waarborgperiode vallen? Altijd kort nadien ? Toeval ? Ja, dag Jan...
Je bent veelal beter af met eerst eens te horen hoe het zit met de dienst na verkoop... Dat kan veel schelen in je portemonnaie...

Allee, ik ga er weer eens vandoor, nog enkele spelletjes spelen, dan vlug eten en naar Luc om samen te gaan vissen... Je moet dus geen verslagen van rekords verwachten, daar zitten geen reuzen (nog niet...maar ze groeien !)
à demain?

1 opmerking:

Anoniem zei

toon, intresse in warmoes ( snijbiet zeggen ze al hier) en boontjes?
zo ja
geef een seintje
luc