dinsdag, augustus 01, 2006

regen

't regent
't regent
't regent
vervelend hé?
Ik denk dat er niets zo vlug verveelt als regen in België. Waarschijnlijk omdat de regen hier altijd de indruk geeft dat het nooit meer zal stoppen...Alles wordt grijs, somber en nat, en de regen valt gestaag, niet een plensbui en gedaan, niet een vrolijk warme gulle regen, neen saaie altijd voort gestage regen.
bèèèkes.
Ik weet dat er regen nodig was, maar kan dat niet 's nachts vallen? Zodat wij ontwaken in een zonnige blinkende versgewassen frisse wereld, vol heerlijke zomerzon? Ja, ik weet, er zijn mensen die 's nachts moeten werken, en die dan altijd in de regen zouden zitten. Verkeerd, het merendeel van die nachtwerkers werkt binnenshuis, en heeft er dus alleen last van tijdens zijn verplaatsing van en naar het werk. En de politie dan ? Die hadden ook maar leren werken...dan werden ze niet nat. (mop van 1830)

Ik moet vandaag dus naar de pijnkliniek...al bij al kan het dus geen kwaad dat het regent, want alhoewel het dinsdag is, kan ik toch niet vissen: 't regent !!!!

Mijn papagaai durft nu al drie weken niet meer op zijn bovenste stok...In een doos papegaaienvoeder zat een blokje met snoepzaad voor papegaaien. Wij dat netjes in zijn kooi gehangen, hij, de held, de lawaaimaker, is er bang van. Al drie weken zit hij vol argwaan dat ding te bekijken. Hij kruipt zijn kot rond, maar altijd in een boogje langs dat verdachte object.
Ik lààt het hangen ! In de tijd heeft het ook lang geduurd voor hij aan zijn spiegel durfde komen, maar nu is dat een geliefd speeltuig...Alleen, het hangt zo dicht bij dat blokje hé???
Wel blijft hij stikjaloers op al wie er tegen ons praat, en maakt hij uit alle macht van zijn oren.Zowel voor de telefoongesprekken (neen, er zit hier geen timmerman, wel een papegaai) als bij bezoek. Soms moeten we hem dan met kooi en al naar de keuken rijden, en daar zit hij dan netjes te fluiten en te praten..precies zoals het hoort.

t regent nog altijd...
allee tot morgen? in de zon?????

Geen opmerkingen: