vrijdag, augustus 25, 2006

mooi

De wereld is mooi vandaag ! Alles is afgespoeld met vele emmers water. Omdat ze hierboven wellicht nog geen TV hebben, kennen ze natuurlijk nog niet al de practische hulpmiddeltjes zoals Mr Propre en dergelijke, waarbij je met veel minder water toekomt, hebben ze ook nog nooit van milieuzorg gehoord en smossen ze volop met water die op andere plaatsen een bijna onbetaalbaar goedje is, en zwemmen wij hier nu van onze zetel naar de salontafel om onze afstandsbediening te nemen en te kijken naar de wateroverlast in de rest van ons landje...Zo'n klein landje en zoveel water...niet te geloven !

We stevenen weer recht op een rekord af, na de warmste, zonnigste, droogste en leukste maand juli sinds de waarnemingen, krijgen we nu de natste, somberste, koudste en naargeestigste maand augustus...en dat vlak na elkaar, wat wellicht weer een rekord op zich is...

Sommigen denken dat er sprake is van een fundamentele weersverandering. Ze zijn mis ! Het is alleen de vroegere weermaker die op pensioen is, en we zitten nu met een nieuwe, een moderne. Een die geweldig geniet van wat de huidige filmmakers ons nu voorschotelen...Hij probeert op welke plaats hij nu "The Perfect Storm" het best kan laten doorgaan, met de meest spectaculaire effecten. Hij maakt het warmer op de polen, zodat grote ijsblokken loskomen en afdrijven op de oceaan...Dan stuurt hij in die streek ondoorzichtige mist, en zit wanhopig te wachten op een nieuwe "Titanic". Vorige jaar deed hij eens dunnetjes die film over de tornadojagers over, en speelde hij het klaar de grootste zeebeving gevolgd door de geweldigste overstromingen te ensceneren op een werkelijke bestaande plaats...en kijk maar, hij doet voort, op alle fronten tegelijk...Niet normaal? Sukkelaar, het is gewoon de moderne tijd, da's al.

De oude weermaker moest alles manueel organiseren, moest er met zijn gedachte bij blijven, en het was al een serieuze prestatie als hij twee fenomenen kon laten gebeuren op hetzelfde ogenblik. De nieuwe echter is grootgebracht in de tijd van de computer, toen hij de job kreeg, ging hij naar de Aldi en kocht met zijn eertste spaarcenten de modernste computer en ging aan het werk... Je kunt niet ontkennen dat die goedkopere computers wel héél degelijk presteren hé ? Maar help mij nu toch maar zoeken naar de electriciteitskabel die naar de hemel loopt, dan kunnen we die saboteren, en krijgen we wellicht weer heerlijk ouderwets weer in een heerlijk trage cyclus, heel voorspelbaar en heel gewoon... Als jij iets weet, verwittig ons dan, en laat ons gezamelijk de boel naar de kl. helpen.

Waar is de tijd dat God nog die oude wijze man met de lange grijze baard was...nu zit daar een yuppie op het klavier van een pc te tokkelen dat het niet mooi meer is.

Help ! Help !

Geen opmerkingen: