maandag, augustus 14, 2006

Magie

Gek wat je allemaal ziet...
Ik heb op de rommelmarkt te Xhoutem (=Kruishoutem) een boek gekocht over magie !
Misschien denk je dan ook aan een oud, beduimeld iets, maar neen, het is een bijna nieuw boek, heel recent !
Ik heb er nog niet in gelezen, maar wel eens door gebladerd. Gek jong ! Ze geven er onder andere uitleg over waarom je hout aanraakt, knopen in je zakdoek legt, zout over je linker schouder moet werpen, zeven jaar ongeluk bij het breken van een spiegel...ze geven de indruk dat dit allemaal historische gronden heeft... Vraag ze mij niet, ik heb alleen wat gebladerd...en gegrinnikt. Ik heb de indruk dat ik me nog zal amuseren met die investering van 50 cent.
Veerle is ondertussen weer terug van gaan werken...Er is daar wéér niemand thuis ! Leuk is dat ! Wie en hoe zal dat geregeld worden ?
Ik heb net gelezen dat er wateroverlast is aan de kust...gevolg van stortbuien...
Kijk, er is iets geks aan de hand, ofwel is er werkelijk iets aan 't veranderen aan ons klimaat, en krijgen wij steeds meer met dergelijke weersfenomenen te maken, ofwel hebben we het te danken aan de waterwerken die in gans ons landje werden uitgevoerd door aquafin, of aan de twee samen... Maar er is duidelijk iets dat niet normaal is !
Je moet het maar voor hebben ! Heel je kot vol water en modder ! Je vloer, je muren, je behangpapier, je meubels, je electrische toestellen...leuk is anders ! En je huis die maanden na dato nog stinkt naar de vochtigheid.
Maar het ergste van al is dat je nooit meer gerust bent ! Niet alleen slaat de schrik je om het hart bij iedere regenvlaag, maar je durft nooit meer met een gerust gevoel je huis achter te laten. Ga zo maar eens op reis...of kom maar eens thuis in zo'n huis !

Wij zorgen altijd voor het huis van de buren, als ze op reis zijn, stel dat wij met zoiets geconfronteerd worden? Stel dat we niet voor dat huis zorgden, en dat we ook niet het nummer om de buren te bereiken bij ons hadden? Ne mens mag er niet aan denken !
Stel dat je in ruzie lag met je buren...Al eens gedacht aan het feit dat het water van de buren dan nog heel lang ook door jou muren zou sijpelen ? Beter goed staan met de buren hé ? Ook in je eigen belang !

Nog erger moet brand zijn...dan is alles, ALLES, alles weg. Ik mag er niet aan denken dat de foto's en andere souvenirs die ons resten van Koen, en van Oma en Opa en... en...allemaal weg zouden zijn...en niet meer te vervangen ...

Ne mens mag er niet aan denken

Hoepelijk hebben mijn beide zussen geen last gehad van het water. Ik heb toch nog niets gehoord

Ik denk dat ik eens ga bellen...
Tot morgen

Geen opmerkingen: