vrijdag, augustus 11, 2006

Haja ? neen Gaia !

Om het eens over wat anders te hebben, nog iets over vissen...maar dan iets heel anders...
Toen wij dinsdag aan het vissen waren, zat iets verder nog een man rustig te vissen op bliek, met één lijn. Heel wat verder, aan de kant van het kasteel, stond er nog een visser, een die Luc goed kent, die man was beroepsmilitair, ne gradé in de tijd dat Luc zijn militaire dienst vervulde in Gavere (Luchtmacht). Volgens Luc was het geen gemakkelijke, Luc's omschrijving was veel kernachtiger...
Nu vist die man op een manier die wij nooit zouden toepassen. Bij ons is het vooral het sportieve aspect, bij die man is het veel vis vangen. Het verschil, heel simpel, ik ving een karper met een lijn die gemaakt is voor een gewicht tot 5,8 kgr...de karper woog 7 kgr. Dat betekent dat je heel voorzichtig moet zijn, dat je de slipinstallatie van je molen goed moet regelen, en dat je echt moet vechten om de vis op het droge te krijgen. Diene oud-militair vist met lijnen waaraan je rustig een gewicht van 15 kg mag hangen, en een hengel die zelfs bij een zware karper nog geen krimp geeft. Die man vangt uiteraard meer karper dan wij, maar als hij een karper van 7 kgr zou vangen, dan haalt hij dat beest gewoon in, zonder verpinken, zonder dat zijn molen doorslipt (dat is dus een veiligheid bij ons, om te verhinderen dat de lijn breekt...)gewoon, opwinden en bingo !

Nu ja, elk vult zijn manier van vissen maar zelf in, als ik dat tegen Anny vertel, dan zegt zij dat wij het onszelf moeilijk maken...je ziet, zelfs in mijn eigen huis ben ik geen profeet...maar zoiets staat al in de bijbel ook...

Nu, de militair haalde een karper op, op het ogenblik dat daar een koppel voorbijwandelde. De man begon de vissende militair uit te maken voor al wat schoon en lelijk was, en ze moesten hem eens een haak door zijn muil halen, en...en...De man had geen geluk, hij moest juist zo'n bullebak met jaren militaire training treffen... Hij kreeg lik op stuk, en al de oudjes die daar op de bankjes zaten te kijken naar de vissers steunden hem. Het mooiste was toen hij zag dat de vrouw stond te roken..."Ge zoudt beter a wijf in de gaten houden, gij groot kalf, dat staat daar te paffen en wellicht haar kinderen en kleinkinderen op te zadelen met kanker... Dat alleen gij en a wijf kreveerden dat zou nog schoon zijn, maar uw kinders en kleinkinders die aan euw stommiteiten nieten kunnen doen..."
Ondertussen was ook het manneke dat naast ons zat, tot ginder gewandeld om te helpen... Wij hebben de aanhangers van Michelleke vandenbossche niet meer gehoord of gezien...
Bovendien moet die man eens wat studeren...een vis heeft omzeggens geen zenuwen in zijn lippen of mondgedeelte, dus ook geen pijn. Bovendien worden alle vissen netjes terug gezet, en gekoesterd, Luc kan echt poëtisch worden over de kleur en de glans van "zijn" vissen.

Maar je ziet, er lopen er van soorten op dees aardkloot rond. Ons moeder zaliger zou gezegd hebben bij het horen van diene zevereer: "Waarvoor dat de bakker zo vroeg moet opstaan..."

Nogal een geluk dat ze niet juist passeerden terwijl ik aan 't zwoegen was met dien grote kastaar...wat zouden ze dan gebroebeld hebben ?

Maar weet je, er staat ons nog wat te wachten... De meeste van de extreemgroenen zitten blijkbaar in het onderwijs, en je moet eens horen wat ze de kinderen oplepelen...Ik heb kleinkinderen die boos zijn als je een vlieg doodklopt, of een mug...Gwendolyn had een zeer pijnlijke beet van een spin gekregen, maar dat mag, dat beestje moet toch ook leven...Het wordt een beetje absurd. Ik heb nen kozen die zeer sterk tegen de kerk fulmineert, maar Jef, jongen, let maar op, die indoctrinatie zal nog veel erger worden ! Je moet eens gaan kijken op de website van Peta... die keuren echt terrorisme goed om de dieren te "bevrijden". Het is niet meer normaal. We moeten allemaal vegetariër worden, terwijl ons lichaam alle kenmerken heeft van een omnivoor...met andere woorden, wij zijn zo geschapen dat ons natuurlijk dieet moet bestaan uit zowel dierlijk als plantaardig voedsel. Je kunt dit zien aan ons gebit, maar ook aan ons spijsverteringsstelsel.

Jammer voor Gaia en Peta, maar de natuur eist steeds haar rechten op. Onze natuur is omnivoor te zijn...

ps: het is niet mijn bedoeling hierover een polemiek te voeren, denk je er anders over, je doet maar, ik sla ook mijn kleinkinderen niet dood omdat ze geïndoctrineerd worden...

allee, tot morgen? ...of wilde mij niet meer horen (lezen) ?

Geen opmerkingen: