donderdag, augustus 03, 2006

donderdag

Vroeger was de donderdag voor mij een hectische dag. 's Morgensvroeg begon het al, Anny ging met de auto mee naar het werk. Terwijl ik naar mijn bureel stapte, stapte zij naar de wekelijkse markt te Oudenaarde, op 5 minuutjes van mijn werk.
Aan mijn bureel stonden de donderdag veelal al mensen op mij te wachten...Alhoewel het nog geen openingsuur was, maar de dames waren uitgestuurd door hun echtgenoot die vragen of klachten had...en met de marktdag kwamen ze toch naar de stad, en dan was dat in eens ook geregeld.
Het probleem was veelal dat ze voor mij noodzakelijke inlichtingen niet wisten of niet bij hadden. Dat betekende in veel gevallen bijkomend werk. Soms kon ik de gegevens vinden in de werkloosheid, maar daar waren die mannen gewoonlijk ook overbezet met de marktdagen, en konden ze met de beste wil van de wereld niet onmiddellijk antwoorden.
Soms kwam er ook gewoon bezoek tussen...gepensioneerden die van de marktdag gebruik maakten om eens goedendag te komen zeggen. Gepensioneerden hebben tijd, en de dametjes in de gang hadden dat niet...soms lieten ze dat héél luid horen...(en soms was dat nodig, want sommige gepensioneerden hoorden niet goed...)
Tussendoor kwam Anny dan soms eens binnen gewaaid, om een zak met winkelwaar (of marktwaar ?) te parkeren in mijn bureel.
Veelal moest ik die zak in de loop van de morgen wel tien keer verzetten, omdat ik nu eens in die dan weer in die kast moets zijn...
Tussendoor kreeg je dan ook nog telefoontjes en antwoorden binnen op klachten en natuurlijk kwam ook nog de post langs, die moest nagekeken worden, want soms was snelle reactie vereist...
Kortom hectisch.
Ik mis het ...
Het is nu jaren geleden dat ik nog de markt van Oudenaarde heb bezocht. Ik kan het niet meer, en ik vertik het om daar met een rolwagen doorheen te drummen. Vooral omdat je dan zoveel bekenden ziet, die allemaal wel eens willen babbelen, en je ondertussen medelijdend bekijken. Ik heb geen medelijden nodig, dank u, ik heb het al gezegd, ik ben perfect gezond, ik kan alleen niet veel meer doen...Maar als ik braaf en stillekens ben, dan ben ik perfect gezond !
Ik vraag mij af wat ze allemaal over mij vertellen... Onlangs zag ik op een rommelmarkt nog een van mijn bestuursleden...Je zag dat hij bezorgd was, dat is natuurlijk lief, maar het is zo...
allee, ik ben er mee weg, tot morgen?

Geen opmerkingen: