donderdag, augustus 24, 2006

2006 -Jaar van de vogels

Neen, ik heb géén nieuwe (g)astronomische dierenriem geschapen...Ik heb gewoon dit jaar al heel wat ongewone vogels gezien.
In het voorjaar kregen we bezoek van jonge heggemussen die bleven fladderen voor ons raam, wellicht om een bezoekje te brengen aan onze kanaries...
Iets korter geleden vond een reiger het plezant om op een struikje van nog geen twee meter hoog, midden in mijn achtertuin te landen. Hij zakte bijna door de struik. Daar hij nogal dicht zat bij mijn vijver heb ik hem roepende en armenwiekend verjaagd.
Heel kort geleden was er een valkje (of een ander merk roofvogel - die ken ik niet zo goed van buiten) die minuten lang probeerde door het glas van mijn raam te vliegen, wellicht ook naar de kanarie, maar wellicht met heel wat minder vredelievende bedoelingen dan de heggemussen.
And the top of the Bill ! Gisterenavond, kwam ik iets voor 19 uur van tanteke, toen we plots heel hoog gekke vogels zagen vliegen (3 of 6 we zagen er twee keer 3 - maar wellicht twee keer dezelfde ?) Anny dacht reigers, ik zei neen, reigers vliegen niet met gestrekte hals, misschien ganzen of zwanen??? We reden langzaam door toen ze plots amper 50 meter voor ons landden op het dak van een huis...Ooievaars, we geloofden ons ogen niet !!

Sjonge, sjonge, zou dat mens die daar woonde nu in verwachting zijn?

tussen haakjes, met mijne moteur is alles ok, dank u !
tot de volgende

Geen opmerkingen: