donderdag, juli 27, 2006

weerbericht: bewolkt, naderende onweders

't Mooi weer schijnt voorbij...Ik zie voor de komende dagen veel regen en veel onweer...Denk je niet dat het nu al tijd is om weer te beginnen zagen over al dat water ???Als we intijds beginnen gaat het misschien vlugger over. En geef toe, we hebben dit keer bijna allemaal gezaagd over de warmte...Wanneer is het eigenlijk een "goed" ??? We zeggen altijd dat het de boeren zijn die altijd klagen, maar ik heb de laatste tijd niet veel onderscheid gezien tussen boeren en anderen...

Misschien is het in Libanon beter ? Daar regent het nu (bommen)...

Gisteren heeft Veerle met de gasten mijne auto eens volledig gekuist en in orde gezet. Ik herken bijna mijn eigen auto niet meer. Ze hebben zelfs de bumpers (een soortement zwart plastic) opgekuist met een of ander product...

Dinsdag heb ik nog verscheidene kaartjes gekregen voor mijne verjaardag, van Lieve, van Metje en van ziekenzorg en nog enkele die mij niet direct te binnen schieten, in ieder geval, allemaal bedankt voor de lieve wensen, per post of per mailtje.

Ik krijg vandaag ook een mailtje binnen dat de vrouw van Honoreetje ziek is, uitdroging, overgeven, diarree...kortom de hitte... Hopelijk is ze er vlug door en kunnen ze weer samen genieten van hun (veel te) drukke pensioen... Gelukkig dat er mensen zijn die zich inzetten voor de talrijke en nuttige verenigingen, maar ze moeten de taken wat meer proberen te verdelen...Nu zijn er die bijna nooit meer thuis zijn... Indertijd probeerde ik zelfs in de bestuurswerking van hout en bouw te vermijden dat de mensen meer dan één belastende taak hadden. Het was niet altijd mogelijk dat strikt te volgen, maar bv Marc die in het nationaal bestuur zat, was wel lid van het dagelijks bestuur, maar had er geen functie. Ik ben altijd van mening geweest dat een te hoge belasting leidt tot tegendruk in de familie.
En waar de thuisbasis begint tegen te sputteren, daar verlies je dan mettertijd heel goede krachten.

De bewolking neemt toe, vannacht was er een tijdje veel wind, en ik zag in de verte dat het serieus aan 't onweren was. Het was heel ver, want ik heb geen donder gehoord. Na een tijdje was de wind en het onweer verdwenen. Ik vermoed dat het onweer dan ergens in west vlaanderen of misschien in noord frankrijk zat. Van boven op mijne berg zie ik heel ver. Als het goed en helder weer is, zie ik de vlam van de petrochemische nijverheid in de Gentse kanaalzone, en dat is wijd van hier !

Is het je ook opgevallen dat er dit jaar geen stro zal zijn? Ik heb tarwe en rogge gezien, waar de stengels geen 30 cm lang waren. En zeggen dat wij vroeger het graan in schoven moesten binden en op stuiken zetten. Nu is er niets te binden, alles wordt afgereden met de pikdorser en het beetje stro komt er in ballootjes uit gevallen... Vroeger moest de boer nog een inrit met de hand pikken, en kwam toen de pikmachine...En wij daarachter maar schoven bijeen rapen en binden en stuiken...en de pattatten werden uitgewoeld door een machine, en wij daarachter op onze knietjes, rapen en de ijzeren patattemanden meeslepend. Als de mand vol was, hem dragen naar de kar, uitgieten en weer op de knieën patatten rapen. Waar is de tijd ?

allee, tot morgen, ik wordt moe van te peinzen op al die patatten...

Geen opmerkingen: