zaterdag, juli 01, 2006

Warm 2

Ik stel vast dat ik al eens een blog schreef onder de titel Warm.., dus nu warm 2...'t Is heet. We zijn deze morgen naar de rommelmarkt te Leupegem geweest, en het was tijd dat ik terug aan de wagen was. Ik had veel pijn, en 't is nog niet over. Eigenlijk is het gisteren al begonnen, ik heb gisteren boven op het terras, wat ijzerdraadjes zitten knippen met een kniptang, en dan die draadjes netjes over mijn vetplantjes in de potten geduwd, zodat er een soortement netwerk ontstaat, die efficiënt is en toch niet lelijk.

Ik moet dat wel doen, want de vogels vinden mijn bloembakken een interessant speelterrein. Wellicht zoeken ze er iets in, maar het gevolg is dat mijn vetplantjes bijna verdwenen waren onder de opgekrabde aarde. De bedoeling is dat mijn plantjes mooi en zichtbaar blijven , dus....beschermen.

Veel werk is dat niet, en lastig ook niet, maar toch was het weeral teveel...Ik verrekte van het zeer. 's Avonds was het al beter, en vanmorgen leek alles weer ok, maar ik was nog niet lang aan het "rommelmarkten", of het begon al weer.

Enfin, lastig of niet, we zijn toch weer eens buiten geweest. Morgen blijf ik thuis, Suzanne en Robert komen op bezoek. Weer eens heerlijk babbelen over alles en nog wat, vooral over de mensen en vrienden van toen. Suzanne zal wellicht weer afzien hier, want ze zegt dat het hier altijd véél warmer is dan bij haar. Ja, daar is er (bijna) altijd een fris zeewindje, terwijl hier het inderdaad wel drukkender warm is. Wij zijn dat al gewoon, maar ja, het is vandaag inderdaad weer eens Warm, met hoofdletter... In ons Absurdistan is het ook bijna altijd TE, te warm , te koud, te nat...ja, we leven dan ook in een zeekklimaat - de tweede k is hier géén typefout- het is hier zelden een normaal gematigd klimaat, waar in wij volgens de weerlui (weermannen en -vrouwen) toch in leven ???????

Mij hoor je echter niet klagen, ik kan goed tegen de warmte, op voorwaarde dat ik iets op mijne kop heb. Mijn haardos wordt langs om dikker, zodat mijn hoofdhuid wat bescherming nodig heeft. Je moet weten, bij veel mensen kan dat geen kwaad, maar mijn schedel zit vol, vol hersenen, als je nu iets doet koken, zonder ruimte te voorzien voor de volumetoename, dan gebeuren er rampen! Ik weet niet of dat bij jou ook het geval is...

Na deze acute aanval van nederigheid, rest mij niets anders dan te stoppen voor vandaag...Zodoende je de tijd latend om te herstellen voor de volgende blog van je dienstwillige dienaar...

tot de volgende ?

Geen opmerkingen: