vrijdag, juli 21, 2006

gek

Vannacht werd ik rond 3 uur wakker. Anny lag naast mij rustig te snurken...onder de donsdeken !
Dan vertelt ze mij dat ze vannacht weer 3 keer naar beneden is geweest om af te koelen ! Ik kan 't geloven, ik lag al te zweten van haar te zien liggen onder die donsdeken.

Ik heb zojuist met mijn gsm naar Cecile gebeld om haar te feliciteren met haar verjaardag. Zij en Luc zitten in Westende op verlof. 't Klinkt gek vind ik, gepensioneerden die op vakantie gaan. Eigenlijk is het toch alle dagen vakantie als je op pensioen bent ?

Maar er eens tussenuit zijn zal wel altijd deugd doen, eens verkassen, eens op een ander zijn. En vooral, niet moeten denken aan de tuin, de vogels, de ... de... en het.... Je kunt het niet geloven, maar er is geen enkele bevolkingsgroep die het drukker heeft dan een gepensionneerde.

Gisterenavond zijn Etienne en Micheline nog eens langs geweest. Het lag ook bij hen op hun lever dat er zo weinig familie was van de Pauwels. Maar blijkbaar zouden er ook bijna geen doodsbrieven verstuurd zijn... Ik weet het niet, maar een van de aanwezigen had geen bericht gekregen, wist het viavia, en kreeg dan bij het verlaten van de kerk een doodsbrief in zijn pollen gestopt. Het is een gekke wereld. Nu ja, hoezeer je ook je best doet, je zult wel altijd de ene of de andere vergeten, of geen adres hebben van een uit het oog verloren nichtje of neefje...Ik weet niet wat ik er moet van denken. Misschien best niet denken over zoiets ? In ieder geval, laat niemand boos zijn voor een vergetelheid, die mensen hebben ginder al verdriet genoeg zonder dat er nog boze reacties of een dodelijk stilzwijgen zijn. We hebben juist gezien hoe kort het leven is, breng het dan niet naar de knoppen. Ik weet wel, vriendschap is veel moeilijker dan ruzie...Voor vriendschap moet je iets doen, voor ruzie is niets doen al meer dan genoeg.

Het weer is weer mooi, Luc komt zondag naar huis, dus zal er volgende week dinsdag of woensdag wel visdag zijn ! enne ik heb eindelijk een jaaglijn, misschien kan ik die dan eens proberen. Voor de leken onder jullie, een "jaaglijn" is een soortement kruising tussen een lancé (een werphengel met molen) en een gewone vaste hengel. Het is dus een lange hengel, maar uitgerust met ogen en met een molen. Een dergelijke hengel heeft zijn nut om aktief te vissen op karper en andere grote vissen. Je jaagt dus op de vis, vandaar jaaglijn. Een voorbeeldje uit de praktijk, nu met dat warm weer zie je dat de karper, die normaliter een bodemvis is, boven aan de wateroppervlakte zwemt. Met je gewone karperlijn kun je dan alleen hopen op een toevallige passerende karper, met de jaaglijn kun je, zonder lood, met drijvend aas, in werpen een stuk voor de karper(s), en dan het aas (bv een homp brood) laten drijven naar de karper, en hopen dat de luie karper toch voldoende interesse krijgt om te bijten.
Het is dus een uitbreiding van de sport. Het verhoogt het aspect jacht !

Na deze wijze les geef ik u de tijd om het eens uit te proberen.

Tot morgen ?

Geen opmerkingen: