maandag, juli 03, 2006

Cultus van het geweld ??

De laatste tijd wordt het echt erg hé, maar het erge is dat ze precies niet weten hoe dat komt !

Een familielid van ons woont in Anderlecht. In zijn straat werd bij een van de buren een grote ruit kapotgestampt met een voetbal. Toevallig had de eigenaar de daders gezien en herkend (in werkelijkheid had hij hen juist gevraagd op te passen, waarop ze de bal recht op zijn raam stampten). Hij ving bot bij de ouders, dus legde hij klacht neer bij de politie. Twee dagen later kwam de politie terug met de boodschap: "Zoudt ge die klacht niet intrekken? Je zult veel moeilijkheden krijgen"
In Ronse een verpleger moet stoppen omdat twee vreemdelingen de straat blokkeren om eens tegen elkaar te praten. De verpleger wacht enkele minuten, maar besluit dan maar eens te claxonneren. De beide mannen komen op de verpleger af, trekken hem uit zijn wagen, geven hem slagen met werkonbekwaamheid tengevolge, stelen de medicamenten en verbanden die in zijn wagen liggen... De politie raad aan de zaak zo te laten, want anders komen er nog meer moeilijkheden...

Kijk, voor mij is de kleur van het velletje alleen maar een pelletje, en zijn alle mensen gelijk, maar ook de wet moet voor allen gelijk zijn. Men moet de "anderen" helemaal niet viseren, maar wel ze gelijk behandelen. Het is niet moeilijk dat extreem rechts vooruitgang maakt. Dat is niet te danken aan de vreemdelingen, maar aan de houding van onze politie. Dat zijn de mensen beu. Niet de vreemden, iedereen kent wel vreemden die helemaal niet aggressief zijn, maar als je de jeugd laat doen, ze zelfs niet meer in toom houdt en bestraft als het nodig is, dan krijg je die uitwassen, en dan kweek je groepen die weten dat ze als groep toch gerust gelaten worden door een doodsbange politie. En als je eens kijkt naar die jeugdbendes, dan zul je ook wel zien dat er nu steeds meer bendes zijn waarin het niet meer alleen vreemden zijn, maar waar ook onze eigen jeugd zich bij aansluit, omwille van het feit dat ze daar ongestraft alles kunnen en mogen doen.

Ze moeten nu niet alleen die daders van die in het oog springende feiten aanpakken, neen, ze moeten al die jeugdbendes, zelfs die van 8 à 10 jaar jonge leden, in het oog houden en streng aanpakken... Maar ja, in een maatschappij waar zelfs in de klas de klungel die de ganse klas tiraniseert niet meer mag aangepakt worden... Kijk, ik heb indertijd verscheidene keren voorgehad dat de leraar zijn regel kapot klopte op mijn kneukels... Ik ben daar niet slechter van geworden, integendeel ! En een van de leraars liet mij kiezen tussen straf schrijven of klappen op mijn kneukels...Ik koos steeds de "lijf"-straf, want als ik straf moest schrijven dan zag mijn moeder dat, en dan kreeg ik er daar nog eens van...en als het heel erg was zelfs met de zweep op mijn kuiten. Ik had het dan ook verdiend, en ik heb zo, manu militari, het verschil tussen goed en kwaad geleerd... Als er nu een kleine een opmerking krijgt in zijn agenda, dan staat 's anderendaags de moeder daar om te protesteren. Ja zelfs in sommige gevallen komt de vader om de leraar eens "manieren te leren", met de vuist !

Je moet een kind niet op het hoofd om om de oren slaan, maar van een trek op de billen is er nog niemand gestorven. En leer de ouders eens dat de enige manier om de kinderen iets te leren is: zelf een vaste rgele uit te zetten en daar dan de hand aan te houden. Wij speelden en ravotten naar hartelust, maar wisten dat, als we over de streep gingen, dan was de straf er. Wij kenden de regels ! Nu zie je bij de kinderen geen regels meer, nu krijgen ze toch, als ze maar lang genoeg zagen of bleiten... Wij zouden dat niet geriskeerd hebben, want we werden niet alleen niet beloond voor het zagen, neen, we werden er onmiddellijk voor gestraft.

En dat is in feite waarover het gaat, een mens wil dat de regels duidelijk zijn, en voor iedereen. Zo lang de ouders, de leerkrachten, de politie, de rechtbanken en de beleidvoerders dat niet willen inzien, zal het hier van kwaad naar erger gaan...

Voila, ik heb mijn gal gespuwd... je kunt nu doen alsof je het niet gelezen hebt, maar diep in jezelf zul je moeten toegeven dat opvoeden, zowel van groot als van klein, alleen kan als de regels gerespecteerd worden en desnoods afgedwongen worden. Voor iedereen ! Of ze alleen zijn, of in groep.

Tot de volgende ?

Geen opmerkingen: