donderdag, juli 13, 2006

Belgische Franken en VIS

De oude belgische frank staat weer even in de belangstelling...er zijn er nog miljarden in omloop. De reden ? Niet moeilijk, er zijn verzamelaars, maar vooral veel doodongelukkige mensen die ooit ons landje met een bezoek vereerden, en met zakken vol wisselgeld terug naar de heimat trokken om daar vast te stellen dat banken geen enkele interesse hebben voor muntstukken. Ik heb nog ergens een doosje staan met een tiental soorten muntstukjes in - met soorten bedoel ik nationaliteiten-.En ja, er zitten ook enkele briefjes in, briefjes met zo'n geringe muntwaarde dat we er nooit mee tot in de bank geraakt zijn. Nu zijn de meeste al weg, meegegeven met de een of andere "verzamelaar" of "verzamelaar" in spe...
Maar weet je wat zo leuk is, onze minister van Financiën heeft het besluit genomen dat het de laatste keer is dat er in officiële en openbare instellingen nog over frank gesproken wordt ! Nah !

Het weerbericht op de VRT zal nu gebracht worden door Euro Dequaedere...

Gisteren ben ik weest vissen, pardon, weest VISSEN !
Ik dacht al stillekens bij mijn eigen zichzelvens dat ik het niet meer kon, dag na dag werd ik geklopt door Luc...Ik zat al met reuzegrote complexen, die ik weliswaar stillekens onderhuids hield, maar niettemin...
Al mijn minderwaardigheidsgevoelens zijn nu weg! verschwunden, partie, gone with the wind !

Gisteren heb ik 8 (acht !) tinken ofte zeelten (tinca tinca voor de biologen onder u) gevangen, en geen kleintjes ! De kleinste was zowat 25 cm de grootste zowat 35 cm groot. Luc heeft er twee gevangen, en een karper.
Beiden hebben we dan nog heel wat blieken (en ik een blei waarvan we niet wisten dat die daar ook zaten) waaronder redelijk grote blieken van meer dan 25cm. En dan natuurlijk de kleine karpers... Je vangt daar karpertjes van 12 à 18 cm bij de vleet.
Jo, de eigenaar van de put, de zoon van pépé, had ons gevraagd de kleine karpers in een net te bewaren om op zijn andere vijver uit te zetten. Bij telling bleken er 30 in het net te zitten.
Jo zei ons dat hij nu al 240 van die kleine karpers heeft uitgezet in de kleine vijver. Zijn bedoeling is ze daar bij te voederen om te zien of ze op die manier merkelijk vlugger groeien dan normaal...We zullen zien, en wellicht binnen enkele jaren op enorm veel grote karpers kunnen gaan vissen.
Eén ding is zeker, daar op die putten moet je niet proberen met twee lijnen te vissen...Je kunt dat niet bijhouden. Er waren echt momenten waarop je in een minuut twee drie vissen ophaalde.In die put is het de wonderbare visvangst !

We hebben ons alletwee weer goed geamuseerd, veel gevangen en Luc was even blij met mijn 8 tinken als ik zelf...Maar zoals ik ze liever zelf vang, zal dat bij hem ook wel zo zijn. We jonnen het de ander wel, maar 't hemd is altijd nader dan 't rokje, anders zouden we geen lid zijn van het mensdom. Maar jaloezie is er niet tussen ons, we delen het lokaas, we delen de maden, we vissen met dezelfde onderlijnen (ik kan het weten, ik ben de hakenaanzetter met dienst) maar toch vissen we elk voor zich, en zijn we concurrenten net zo fel als we echte vrienden zijn, en dat laatste is duidelijk voor al wie ons ziet, en ziet hoe Luc voor mij zorgt en me helpt om mijn materiaal aan het water te krijgen.

Volgende week is er geen visdag...Luc is niet thuis, hij gaat het noordzeestrand onveilig maken. Hopelijk heeft hij goed weer en hebben hij en zijn Cecile een echte leuke deugddoende vakantie.

Allee, 'k ben er mee weg, see you to morrow ??

Geen opmerkingen: