zondag, juli 16, 2006

aquarium ? aqua over...

Vanmorgen staat Anny op, om de koffie te maken. Plots "Toon, Toon, kom !"
Ikke naar beneden...
Een of andere loebas van ne vis was er in geslaagd de spuitkop van de filter uit de aquarium te duwen...Zo'n 70 liter water vulde het huis...Je kunt niet geloven hoe ver zeven emmers water strekken. (Ik weet dat het zeven emmers waren: 5cm x 70cm x200 cm= 70 liters... Onze buren zullen wellicht ook ge-alarmeerd geweest geworden zijn...
Ik heb ook geholpen om op te dweilen, en natuurlijk zit ik hier nu dubbel toe te typen. Gene rommelmarkt vandaag ! Hopelijk genoeg in orde tegen de middag, want we zijn gevraagd bij Bart om te gaan BBQ-en. Forel op de BBQ, heerlijk !
Ik was juist mijn pillen gaan pakken, en zag dat het water weer onder de kas uit kwam. De darm van de spuitkop moet aangepast worden. Ander gaan we nog prijs hebben.
Maar 't is zondag, dus wachten en desnoods de pomp eens stilleggen.
Alles is opgelost, ik heb de buis kunnen vastleggen, alles is nu beveiligd. Morgen ga ik een nieuwe buis halen, die langer is, en bevestigd kan worden.
We hebben er nog nooit miserie mee gehad, maar ik had al tegen Anny gezegd dat deze buis wat tekort was naar mijn gedacht. Maar ja, we werken er ondertussen al twee drie jaar mee...
Nu, ons kot is proper gedweild, en dan nog op zondag !
Anny zit daar ook pompaf, haar rug doet natuurlijk ook pijn. Ze heeft ook al een pil gepakt tegen 't zeer.
Enfin, eigen schuld, dikke bult...Ik moest maar vroeger aan die darm gewerkt hebben, in plaats van er van te klappen. Maar ja, als je dan eens in de viswinkel bent, dan is het voor voeder of zo, en dan denk je niet aan die darm.

En ons leed zal nog niets zijn in vergelijking met dat van Caroline. 't Kind zal vannacht wellicht niet veel geslapen hebben. Zij is nog veel jonger dan Patrick, en daar dan alleen vallen. Ze heeft al een broer verloren aan een motorongeval, en nu haar man...

't Spookt al heel den tijd door mijne kop.

en zeggen dat er hier over een week een honderdjarige uit Bevere met zijn nieuwe vélo naar zijn eigen viering is gefietst... 't Zit toch allemaal raar in elkaar.

Gisteren op de rommelmarkt enkele rubberen moulen gevonden voor het maken van plaasteren beeldjes. Ik heb ze gekocht voor Els, ze moet altijd dingen maken en zoeken voor de kleuters, misschien kan ze daar ook eens een geschenkje mee maken voor de ouders, de grootouders, of weet ik veel wat voor feesten er nog allemaal zijn voor kleuters aktief bezig te houden.

Allee, ik ben er mee weg. Als er deze week eens gene blog is, niet verschieten hé, 't zal begrafenis zijn...
tot de volgende...bij leven en welzijn...

Geen opmerkingen: