vrijdag, juli 28, 2006

afkoeling ?

We "zoudigen" vannacht onweer en afkoeling hebben. Geen onweer, geen afkoeling, of hoogstens op het ogenblik dat ik op mijn eigen zweet de kamer rondzwom...Als ik kijk naar het weerbericht van munte, dan moeten wij om 10 uur onweer krijgen, het is nu 10.10 uur, en de zon schijnt vrolijk de huiskamer in.
In mijnen akvarium blijft de temperatuur onzichtbaar...de thermometer gaat maar tot 30°.Zelfs mijn vissen zweten.
Afkoeling ? ja dag jan...
Mijn rug meld ook geen onweer.
Gisteren ben ik boven wat aan pyrografie gaan doen, maar het is niet te doen, met een gloeidraad werken in een gloeitemperatuur...
Ja, sinds gisteren heb ik ook last van de warmte, dat is omdat het niet meer alleen maar warm is, maar bovendien ook zwoel. Het is de luchtvochtigheid die mij meer last bezorgt dan de warmte op zich. Van de warmte had ik geen zier last, integendeel, mijn pijn is dan gewoonlijk iets beter, maar dat zwoele mag er van mij af hoor.
Ik krijg juist een telefoontje van mijn kleindochter, ze komen mij deze namiddag halen om te gaan zwemmen...Dat is jaren geleden, maar ik wil proberen of het 1) nog gaat, en 2) of ik er geen deugd van heb.
Een van de redenen van rugpijn is het feit dat de spieren niet sterk genoeg zijn om de houding te ondersteunen. De reden dat de spieren verzwakken is onder andere het feit dat de pijn de beweging verhinderd...en zo zit je in de klassieke kringloop. Mocht het zijn dat het zwemmen gaat, dan kan dat een verbetering van de spieren veroorzaken, en zo misschien een stukje minder vlug pijn hebben betekenen. Hoop doet leven, en wie niet vecht is op voorhand verloren. Precies zoals de dokter (pijnkliniek) zei dat ik wist waarvan ik pijn had, van 't vissen..Hij zei dat dat goed was, en dat ik zo veel mogelijk moet doen, om de spieren te doen werken.
Het is alleen zo, dat dat "doen" steeds minder mogelijk wordt...vroeger kon ik nog een beetje wandelen, nu durf ik dat niet meer aan, omdat de pijn steeds rapper en rapper komt. Hopelijk kan ik die vicieuse cirkel weer wat uitrekken met te zwemmen. Ik hou u op de hoogte !
Er is buiten geen zuchtje wind...geen bladje roert, en vanmorgen was er maar één lijster die de moed had te zingen, en na 5 minuten gaf hij het op, nu ja, 't was geen solist zeker ?

Allee, tot de volgende ?

Geen opmerkingen: