dinsdag, juni 20, 2006

vissen

Oef, het is nog altijd goe weer, dus visweer !
Ik ga straks naar de winkel om lokspijs en chapelure te halen.
Ne mens moet toch wel een en ander meenemen om toch nog wat vis te vangen (en terug te werpen) hé ?
Gwendolyn is hier, ze zit met een zomergriep, maar volgens mij is het gewoon een zware valling. Ze zijn met de bus weggeweest, en ze zal wellicht onder een van die vervloekte blazers gezeten hebben. Ik vraag mij af in hoever busmaatschappijen een handelsakkoord hebben met de orde der geneesheren???
Ik heb weer last van zonne-exceem. Mijn moeder had dat ook, en sinds enkele jaren heb ik nu en dan een opstootje daarvan. Gelukkig is het ditmaal alleen aan mijn voeten. Armen en gezicht zijn gewoon bruin, mijn voeten en enkels zijn eerder rood en vol bobbels. en jeuken !!!

Vanmiddag zal ik er wat zalf aan doen alvorens te vertrekken op de visserij. Hopelijk wordt het dan snel weer beter. Of, weer in de zon zitten zal het verergeren...'t Is 't een of 't ander...

Met dat bruin worden is het mij opgevallen dat ik nu ook al enkele grijze haren op mijn armen heb. Ik dacht dat dat alleen bij oude mensen...of ben ik daar nu ook bij ? Gek, ze zeggen altijd dat je zo oud bent als jeje voelt...Dan springt mijn leeftijd duchtig op en neer hoor! Als ik in een periode van alles blokkerende pijn zit, dan ben ik wel 300 en als ik in een redelijke periode zit, dan voel ik mij amper 35... een klein, maar veelzeggend verschil hé? Heb jij dat ook, dat heen en weer springen van uw gevoels-leeftijd ?

Ik zag onlangs een "jonge" collega, met zijn vrouw, zijn zoon en schoondochter en zijn kleinkind...Ik zag hem nog altijd als die springer met zijn kleine gasten... Ik moest twee keer kijken om hem te herkennen. Had hij niets gezegd, en ik zijn stem niet had gehoord, ik zou hem begot niet eens herkend hebben !! Zijn we alle maal ? Nee, want de meesten ken ik nog...Hij moet echt wel serieus onder de tand des tijds gezeten hebben, en dan nog op het moment dat de tijd op zijn tanden beet...Dju, ik was er echt niet goed van, en Anny ook...We hebben er al drie keer over geklapt tegeneen...dus 't moet wel erg opgevallen zijn hé.

Ik heb ooit nog eens zo iets gehad, maar dan was het niet over het uiterlijk...Ik kende die man als een minzaam en "leutig" iemand, en dan kreeg ik plots een verbitterd en chagrijnig iemand voor ogen. God, wat kan een mens zo verbitteren???

Ik hou dat steeds voor ogen, en probeer de valkuilen te vermijden. Ik hoop dat mijn kinderen nooit zullen moeten zeggen, dien ouden zaag, dien hertefretter, die heeft altijd iets... Als je ziet dat ik het toch zou doen, wil je mij dan astemblief verwittigen???
danke

Tot morgen ?

Geen opmerkingen: