donderdag, juni 29, 2006

vis vis vis vis vis vis vis

Massa's vis ! We zijn naar Wannegem weest vissen, en of ze beten ! Sommige momenten kon je werkelijk je lijntje niet naar de bodem laten zakken, ze waren er al weer mee weg! Samen hebben we zeker meer dan honderd vissen en visjes gevangen.
Luc had weer tinken (zeelt, tinca tinca) en twee mooie karpers van rond de kilo (met een blieklijntje is het echt sport om die binnen te halen! Maar het merendeel van de vangst waren kleine karpertjes van 10 à15 cm lang...Binnen enkele jaren wordt dat daar een slagveld voor de onderlijntjes ! Ik heber ook weer één stekelbaars (man in bruidskleed) gevangen en een bliekje van amper 6 à7 cm...Die moet grote honger hebben gehad om zo'n wormpje in zijn bekje te krijgen! Verder vingen we nog heel wat blieken van 25 cm en meer. Luc ving ook een brasem van een hand groot, waar die vandaan komt is een raadsel, want brasems zijn er nooit op die put gezet...
Enfin, we waren alle twee steendood van het vissen. Niets vangen is lastig, maar nu was het bijna het omgekeerde.

Veerle zit voor een paar dagen thuis, ze heeft met haar voet tegen een dorpel gestoten, en heeft één gebroken teen... Zoiets kan niet in de plaaster, je moet een paar dagen rusten om de zwelling en de ergste pijn te laten wegebben, en daarna gewoon de pijn uitstaan. Erg is het niet, ik heb het ook eens gehad, maar het is wel ambetant en pijnlijk ! Je kunt niet geloven hoe dikwijls een mens ergens tegen stoot met zijn voet...Normaliter voel je dat niet, maar met zo'n gevoelige teen we, en héél goed! 't Is hetzelfde als je iets aan je vingers hebt, het hoeft niet erg te zijn, maar dan voel je ieder stootje, ieder duwtje...en je bent verbaast dat je zo dikwijls ergens tegen stoot.

Zaterdag moet ik naar een receptie van het huwelijk van een dochter van een collega van de metaal...oef, van, van van... Eigenlijk moet ik op drie plaatsen tegelijkertijd zijn, maar vermits dat niet kan, hou ik het bij de eerste die de vraag stelde...Eerlijk is eerlijk. Er was nog een receptie voor een collega hout en bouw die op prepensioen gaat, en een vergadering van de spaarkas waar ik voorzitter van ben... Voor de spaarkas moet ik vandaag nog eens naar de apotheker, om enkele prijzen voor de tombola. Ik ging er eerlijk nooit opgekomen zijn om prijzen te vragen aan een apotheker, maar toevallig zag ik haar prijzen geven aan een ander organisatie, dus...En we krijgen er echt mooie prijzen, shampoo's, badschuim en dergelijke, mooie prijzen voor ons spaarkasje.

Allee, ik ben er mee weg, ik ben benieuwd of we vandaag al iets horen van de garagist??? Enfin we zien wel.
Tot de volgende ?

Geen opmerkingen: