donderdag, juni 15, 2006

Tanteke

Ik moet straks naar tante, ze heeft weer een brief gekregen...Hopelijk is het niet weer een gewone reclamefolder...
Eigenlijk verwachtte ze me gisteren al, maar door het onweer waren er heel wat banen hier in Mater gewoonweg onberijdbaar. Op sommige plaatsen lag de modder 30 cm dik, daar in niet veilig op te rijden, het is niet alleen glad, je ziet ook niet waar de baan is, of waar het klassieke grachtje is, en daar zak je dieper dan 30 cm in...
Enfin, ik ga nu eens proberen, hopelijk is alles al wat opgekuist.En anders ga ik langs de grote baan, dat is wel een stuk om, maar wellicht veiliger.
Gisteren was het hier erg voor de getroffenen, het is de ganse dag blijven regenen, niet gieten (gelukkig) maar toch er bleef regen vallen.
In de wijk Riedekens, Volkegem waar ik enkele goeie vrienden heb wonen, was de watersnood wel heel erg, daar zijn woningen tot een halve meter ondergelopen...Alles kwam zo vlug dat niets kon gered worden. Bovendien ligt alles nog eens vol met een dikke modderlaag. Een sanitair bedrijf in Volkegem zag zijn magazijn volledig onderstromen, een muur werd weggeslagen en heel wat van zijn stock is nu te zoeken in de velden. Dat is een neef van een collega...Maar kennissen of niet, erg is het voor iedereen. Sedert Aquafin hier heeft huisgehouden is het alle vijf voeten iets. Ik weet wel dat een dergelijke stortbui altijd moeilijkheden veroozaakt, maar het is toch véél erger dan vroeger.
Gelukkig zit dat nu verplicht in de verzekeringen, maar niettemin hoorde ik al dat de verzekeringsmakelaar zei dat het zeker tot in 2007 zou duren voor aleer er iets zou betaald worden... Leuk hé ???
Ik ben blij dat ik boven op de berg woon, we hebben hier wel last van de wind, maar dat water lijkt mij nog veel erger !
Allee, ik ga eens zien hoe het erbij ligt. Als het erg wordt, dan zal ik je dat ongetwijfeld morgen in geur en kleur vertellen.
Tot dan ?

Geen opmerkingen: