zaterdag, juni 24, 2006

rommel

Vandaag was er een klein marktje in Zingem, we vonden er twee nieuwe withouten kuipje van ongeveer 30 cm lan, 15 breed ten 20 hoog, met handvat. De nieuwprijs hing er nog op 119 Fr. Ik kocht ze alle twee voor 1 euro (1/2 euro / stuk)
Ik heb ze gekocht om ze te bewerken met pyrografie, en ze dan te gebruiken als unieke bloempotten (cachepots in t schoon vlaams)
Daarna een langs geweest bij Tante, ze is nu ook het laatste document voor haar belastingsaangifte kwijt. Gelukkig heb ik Luc, die weet wat we kunnen doen in zo'n geval..Ze is het aangifteformulier, haar fiches van pensioen en verlofgeld-bouw...allemaal kwijt. We gaan daar nog wat mee beleven! Ik zie de dag naderen dat we iets zullen moeten doen om haar te beschermen tegen zichzelf. Alleen zijn en oud worden hé... Ik kan er toch niet iedere dag naartoe gaan, en dan nog, je zou ze moeten waken. Ze gaat ook lichamelijk achteruit, zodra ze iets doet is ze "dempig" (kort van asem), wellicht is haren tikker ook versleten.
't Is geen gemakkelijke, en daardoor komt er bijna niemand meer over de vloer. In de tijd van Nonkel was er daar altijd wel iemand op bezoek, nu van langsom minder. En die langskomt krijgt dan nog regelmatig zijn "sala"...daardoor zijn er natuurlijk veel die afhaken, we zijn bij mijn weten maar met twee meer die blijven gaan, en gebaren dat we het niet horen als ze zaagt tegen ons.
Vandaag was ze braaf, 't was allemaal goed, maar ze zat er nu mee in dat ze die papieren kwijt was. Gelukkig zal dat niet lang duren, want ze wist al niet meer dat ik daar de vorige keer ook al alles had afgezocht... 't wordt dus wel erg.

Morgen is het Welle, dat is een enorme rommelmarkt, waar bijna de ganse bevolking van het dorp aan meedoet. Er zijn op die manier meer dan 800 verkooppunten. Ik heb ze nog nooit allemaal gezien. Ik probeer iedere keer het dorp te benaderen langs een andere kant, en wandel dan tot het centrum en keer terug langs een andere min of meer paralelle weg. Dan zie ik wellicht een 100 à 150 verkooppunten. We doen dat heel op het gemak, en eten daar 's middags bij de chirostand. Ik doe uiteraard mijn rolwagen mee, want anders zou dat zelfs al niet meer te doen zijn. Ik gebruik de rolstoel zo weinig mogelijk, maar ja, na een eindje moet ik wel...

Het is de markt die wij het liefst van al doen, omdat er dus veel niet-commercanten staan, en je dingen vindt die je anders nooit ziet, en soms aan prijzen die bijna absurd laag zijn. Die dag is voor ons een soortement feestdag !

Dus, wellicht krijg je morgen geen blog...je moet dus niet ongerust zijn, ik ben aan t rommelen..

tot overmorgen dan maar ?
enne...ook voor u een prettige zondag !

Geen opmerkingen: