donderdag, juni 01, 2006

Oude postkaarten...

Vandaag kreeg ik een mooie mail van Lieve, allemaal oude postkaarten van Oostende, ik heb er vroeger ook al eens een gekregen, ik meen dat die van Suzanne kwam...Mijn zusters zorgen nogal voor mij...en voor heel wat van mijn lezers die het dan ook doorgestuurd krijgen...

Ik vind die oude postkaarten, vooral deze in sepia, echt mooi. Het is geen wonder dat heel wat van mijn pyrografische werken gebaseerd zijn op oude postkaarten. Ook op oude foto's die ik krijg of vind op internet.

Mocht je nog ergens van die oude foto's met stadsgezichten, gebouwen, oude vervoermiddelen (ik heb er een getekend met een stoomtram op de baan Oudenaarde - Brakel, ongeveer waar nu café "De trap op" is, gekend door iedereen in de streek en door alle wielerfanaten. (Luister maar naar de commentaren op tv tijdens de Ronde van Vlaanderen) ) je mag mij steeds die foto's of kaarten bezorgen, eventueel inscannen en doormailen. Ze vormen een bron van inspiratie voor mij. Alvast bedankt ! Mocht er een mij onbekende lezer willen reageren, kan dit via comment, en als je daar ook je mail-adres nalaat, kan ik je ook danken !

Zo heb ik onder andere een foto van de "Nieuwe molen", in Mater, maar die eigenlijk in Volkegem stond. (Het hof is Mater, de molen Volkegem...) Ik heb de restanten van die molen jaar en dag weten staan, een stuk toren zonder dak of wieken...Nu is hij volledig verdwenen, maar hier, hier bestaat hij nog, althans op foto.

Weet je, bij een woningbrand, moet dat wellicht een van de ergste dingen zijn...Niet alleen je huis, je bezit, maar ook je verleden zijn weg, die foto's van je ouders, van de zoon die je verloor...allemaal weg...Ik mag er niet aandenken! Eigenlijk zou er ergens een databank moeten opgericht worden, waar al je foto's virtueel kunnen bewaard worden! Voelt er zich niemand geroepen ???

Tot morgen ?

Geen opmerkingen: