woensdag, juni 21, 2006

Leuke dag

Gisterennamiddag, zoals aangekondigd, weest vissen, in 't park. Het was weer een leuke dag. De vis bijt nog niet zoals vorig jaar, maar 't betert ! Eigenaardig is wel dat we dit jaar heel wat behoorlijk grote brasems vangen, iets wat vorig jaar een zeldzaamheid was.
Ook de karper begint weer te bijten ! We hebben er geen een gevangen, maar Luc was zijn onderlijn afgetrokken, en ik een haak. Dat waren duidelijk twee grote karpers ! We kregen ook nog enkele andere beten, maar daar was de vis klaarblijkelijk niet gehaakt. Daaruit blijkt dat de beet begonnen is, maar nog niet echt hongerig. De vis is nog te voorzichtig.
Maar als het weer zo blijft lijkt me de kans groot dat we volgende week prijs zullen hebben !
Ik ving weer een 15 tal vissen, Luc had er wellicht een dikke 20, maar ik heb heel wat tijd verloren aan drie afgetrokken onderlijntjes en zelfs een volledige lijn, met dobber en al... Geen excuus, Luc kreeg merkelijk meer beet dan ik.
De karper wordt wel weer heel goed aangetrokken door mijn lokspijs, dat belooft voor ons twee !

Vandaag is het duidelijk minder warm, alhoewel we gisteren ook niet veel zon hebben gezien. Het was werkelijk ideaal weer om enkele uren aan 't water te zitten.

Nu spreken ze van kans op neerslag, en er is inderdaad al wat regen gevallen, de baan ligt nat.

De natuur is nu eindelijk op zijn normale snelheid gekomen, en alles staat nu mooi groen. Een ding gaat mij daar tegen: Men laat nu de bermbegroeiing staan, gelukkig want het is zeer mooi, maar men zou toch de hoeken aan de wegkruisingen moeten vrijmaken. Op sommige punten moet je werkelijk al op het kruispunt gaan staan om iets te zien, en dat kan te laat zijn... Er moet toch een mogelijkheid zijn om groen en veiligheid te combineren? Mij lijkt dat 5 à 10 meter in de meeste gevallen al dik genoeg zijn om een veilig zicht op de baan te geven.

Gisteren zag ik een eigenaardig natuurfenomeen ! Een wilde papaver is rood, maar ik zag er midden een tros rode plots een zuiver witte staan ! Leuk ! Hopelijk zorgt deze voor vruchtbare zaadjes, en krijgen we een nieuwe kleur papavers in het wild !

Allee, ik ben er mee weg ! Tot morgen ?

Geen opmerkingen: