zaterdag, juni 03, 2006

kaders, kaders, kaders

Eergisteren bekeek ik eens de stapel pyrografiewerken, 14 stuk lagen er die afgewerkt waren, maar die nog moeten ingekaderd worden...Werk aan de winkel !
Vandaar gisteren ook geen tijd om te bloggen, sorry, trouwe lezers...Ik moest kaders maken.
En ja, ik heb alle kaders gezaagd, en reeds twee stuks zijn ingekaderd. Er is nu nog enkele dagen werk om de rest in te kaderen, maar het lastigste, het zagen is al gedaan.
Gek dat er mensen zijn die zo graag zagen, maar ja, dat is dan niet op maat hé, eerder mateloos...

Gelukkig heb ik een goed machien om in verstek te zagen, maar toch, je moet ieder latje weer afmeten, je moet iedere keer weer je hoek twee keer per latje instellen...er is werk aan !

Maar je moet toegeven dat een schilderij in een kaderlijst veel meer aanspreekt !

En heb je het al gezien ???Het regent niet, de zon is er, de lucht is blauw met witte witte wolkjes.
We wisten al bijna niet meer hoe dat er uit zag !

Als het zo voort gaat, dan zullen we binnenkort onze kalebasplantjes kunnen uitplanten (1 maand te laat !) Hopelijk worden ze nog groot en rijp !

Die kalebassen worden ook gezet om aan pyrografie te doen. Als je de kalebas goed kunt drogen, dan kun je die grote flesvormige droge vrucht ook bebranden (dat is weer een neologisme.).
Ik heb er al enkele gedaan, en die zijn ook heel mooi. De kalebassen die ik al bewerkt heb, kreeg ik van Els, die ze kreeg van een collega. Maar om geen moeilijkheden te hebben, plant ik er nu zelf, in de hoop zo voor voldoende voorraad te kunnen zorgen.

Ik heb ook gezorgd voor wat waterplanten voor in de vijver, ik wist dat bij Gudrun, "In de Groene Verbeelding" (Je weet wel de dame die nu en dan aan bloemschikken doet in het VTM programma Groene Vingers) er massa's krabbescheer zich verdrongen in haar vijver, en ik heb er een heel pak gekregen. Hopelijk groeien ze goed, en kan ik later ook Luc bevoorraden. Gudrun is een goede kennis geworden, ze komt hier altijd om bloemen van mijn hydrangea's (hortensia) die ze dan gebruikt voor het bloemschikken. Ook gaf ik haar al eens slangewortel (Echium (? niet 100 % zeker vd naam)). Wellicht kan ze dat ook gebruiken in het bloemschikken. Ze heeft veel werk, regelmatig staan daar heel wat auto's, van dames die bij haar les volgen.

En vanmorgen zijn we weer eens gaan rommelmarkten, naar Gentbrugge. Mooi marktje, maar er was niets die ons interesseerde. Vanavond moet ik nog gaan helpen om de spaarkas te lichten in café Pallieter, en de laatste voorbereidingen te treffen voor het jaarlijks etentje van de spaarkasleden en symphatisanten.

Je ziet, drukke dagen ! Maar het gaat, en zoals de dokter vd pijnkliniek zegt, je moet doen wat je kunt, aan stilzitten heb je niets...

Tot de volgende ? (Wellicht weer morgen...)

Geen opmerkingen: