vrijdag, juni 23, 2006

Eén genezen, d'andere ziek...

Gwendolyn is gisteren terug naar school getrokken, en vandaag wordt Kimberly hier afgeleverd.Ze hoest heel zwaar en diep, wellicht een zware valling, misschien wat bronchitis-achtig.
Mama is ondertussen met Veerle naar de hondencoiffeur. Sloeber zijn pruik laten knippen. Dat moet zowat twee keer per jaar. We laten iedere keer alles afdoen, anders wordt het nog meer beurten en dus nog duurder. Koop nooit een hond die moet geschoren worden. Zelf scheren ? Ze verkopen enorm veel scheermachines voor honden, we hebben er hier twee liggen, alleen, je krijgt er het haar van een poedel niet mee af. Wellicht dus ook niet van andere honden.
De hondenkappers hebben anders werk genoeg, je moet zeker één en meestal twee weken op voorhand reserveren.
Gelukkig gaat Veerle mee, ik heb het twee keer gedaan, en was er telkens weer ziek van. Je moet dan helpen die hond kalm te houden, stil te houden,dus vast te houden...Gevolg: pijn dat het niet te doen is.

Gisteren kreeg Veerle nog een telefoontje dat ze vandaag moest gaan werken op een andere plaats. Toen ze zei dat het haar niet mogelijk was, door andere verplichtingen werd dat gelukkig aanvaard. (Anders moest ik toch mee met den hond) Ik heb dan maar eens naar het acv gebeld om te weten hoe dat systeem in elkaar zat... Jongens, jongens, het is een soepke. Om u een voorbeeld te geven, als een van haar cliënten kaar niet kan laten komen, dan moet deze dat minstens één week tevoren aan de werkgever (pwa) laten weten, zodat deze economische werkloosheid kan aanvragen voor Veerle. En zeggen dat Veerle technisch gesproken "volledig" werkloos is ?? Ik ga het haar eens goed moeten uitleggen, zodat ze haar werkgevers kan verwittigen. Er zijn daar enkele oude mensen tussen, die niet echt "geletterd" zijn.

Ondertussen zit ik hier dus met een zieke kleindochter. En ze is echt niet goed, ze heeft zelfs nog niet eens de TV aangezet...

Allee, ik ga er mee stoppen, eens kijken of ze niets nodig heeft.
A domani ?

Geen opmerkingen: