zondag, juni 25, 2006

Ebben

Heerlijk rondgewandeld op de rommelmarkt te Welle. Gelukkig waren we tamelijk vroeg vertrokken, want rond 12.30 uur begon het ginder te druppelen.
Zo hebben we toch nog een kleine twee uur rondgewandeld. We hebben twee keer haltgehouden , een keer voor een drink, en om halftwaalf om iets te eten.
Rond twintig voor een waren we terug bij onze wagen.
We moesten dan met de wagen op het parcours, want we hadden een koop gedaan...een ebbenhouten beeld van zo'n 80 cm à 1 meter hoog... Een neger met een speer, een prachtstuk, gekocht van een particulier, en goedkoop. Verder nog enkele boeken, waaronder een Aspe voor 1 (een) euro...
Het was weer een leuke markt. We kwamen op de markt Gudrun tegen, je weet wel van "de groene verbeelding", de dame die je nu en dan ziet in "groene vingers" op VTM waar ze de bloemenschikster van dienst is.
Tot mijn verwondering blijkt zij ook een rommelmarktster te zijn...
Zij had er een oud, mooi kistje gekocht, vol met oude kinderspelen, voor 2 euro. Wellicht zijn de spellen voor de kinderen, en zullen we het mooie oude kistje wel eens zien vol bloemen???

Rommelmarkten is heerlijk. Ik leer ook regelmatig bij, ik vraag uitleg over onbekende dingen, en heb ook wel zelf al uitleg gegeven aan verkopers, wat zij eigenlijk aan het verkopen zijn, want soms weten zij zelf niet wat er op hun kraam ligt te liggen.

Gisteren heb ik zo'n eigenaardig ding gezien, twee potten opeen, de onderste pot bleek een petroleum reservoir te zijn, daar kwam een 8 cm brede wiek uit in de tweede pot. Die tweede pot bleek een raampje te bezitten en een luchtgat. Het spel was dus eigenlijk een klein kookkacheltje te zijn, waar je dan de kookpot nog bovenop moest zetten. Wellicht een systeem uit de tijd van toen om mee te nemen op camping ??

Je ziet ook gekke zaken, een boek aan 20 euro die tien meter verder te koop is aan 2 euro...blijkbaar doen die particuliere verkopers geen marktonderzoek.

Alle, kortom, ik heb een heerlijke dag gehad, en in het terugkeren zijn we nog eens gaan loeren naar Bart zijn vernieuwd huis (Hij was niet thuis) het ziet er echt héél mooi uit. 't Is nu echt een chic huis ! De donkere pannen passen goed bij de rode façadesteen.

Tot morgen ?

Geen opmerkingen: