maandag, juni 26, 2006

daags na

de rommelmarkt...Ik voel mij steendood. Gelukkig geen abnormale pijn. Dus alles is ok.Dank u.

Ik heb dus geen tiende part van de rommelmarkt gedaan, maar het was genoeg voor mij. Ik heb weer met volle teugen genoten. Dat is eigenlijk alles waar het om draait is het niet? Je eens overgeven aan genieten, aan deugd hebben. Dat heb ik van heel wat boeken, van een mooie rommelmarkt, van mijn pyrografie en van zo veel dingen meer.

Eigenlijk heb ik nu veel meer dingen dan vroeger die mij echt genoegen doen. Het geheim? Heel veel tegenkomen, heel veel verdriet en heel veel pijn, zoveel dat het enige middel dat je rest is: alles opeen in één verdomhoekje gooien en de fik er in. En dan herbeginnen, op een nieuwe lei, en je alleen nog openstellen voor genot.

Weet je, ik wordt niet meer echt geraakt door miserie, ik heb blijkbaar onbewust een scherm neergezet die alles wat verdriet is, gewoon afsluit. Ik belijd alleen nog verbaal mijn leedwezen, maar waar ik vroeger diep geraakt werd, sluit ik nu, na één pijnlijk gevoel van begrip, de deur.Ik denk dat dit in feite een soort veiligheidsklep is in de geest van een mens. Ik heb hetzelfde vroeger gezien bij mensen die ook een immens verdriet hebben gekend, of lichamelijk leed. Ergens die in ons zit blijkbaar een overloop-systeem. Als het er niet meer bij kan, dan vloeit het gewoon weg.

Ik voel op een of andere manier nog wel het leed van een ander, maar ik neem het niet meer op, mijn vat is vol. Daar zal wel een of andere geleerde psychologische uitleg voor zijn, maar ook die interesseert me niet, ik voel me goed, ik heb mijn leed ingesponnen in een cocon, waar ik het niet meer voel snijden, maar koester...

Hèhè, ik ben precies weer zwaar op de hand, en dat is niet de bedoeling, integendeel, carpe diem, pluk de dag! Heb je al gezien hoe mooi de kleuren zijn na de regen van gisteren? Het ziet er nog steeds sterk bewolkt uit, maar de militaire troepsoldaten van 't leger zeggen dat het van 12 tot 18 uur morgen zonnig zal zijn ! En dat zijn precies de uren dat we normaliter gaan vissen... Dus, wellicht gaan we vissen hé.

Op het raam zie ik heel kleine waterdruppeltjes...dus nu is het heel licht aan 't regenen. Mijn vetplantjes boven op het terras zijn voor de eerste keer netjes afgespoeld,en hier en daar prijken die typische dikke en bebladerde stammetjes omhoog met meestal roze bloesems, mooi !

Het riekt hier heerlijk, ik weet niet wat we vanmiddag zullen eten, maar ik heb nu al honger, sorry goesting. Nu eerst nog een blitsbezoek aan de apotheker, want ik zit bijna zonder voorraad van mijn pillekes tegen de pijn, tegen de ontsteking, tegen de spierkramp, tegen de cholesterol, tegen de hoge bloeddruk tegen... tegen... Vin je ook niet dat pillen negatief ingesteld zijn ????
Waarom geven ze geen pillen vóór ????

allee, tot morgen????(Eigenlijk heb gisteren de rustdag niet benut die ik mezelf voorgeschreven had...die heb ik dan maar tegoed hé, en zonder dat je ongerust moet zijn over mijn welzijn..)

Geen opmerkingen: