zaterdag, juni 17, 2006

armen te kort

Dat is blijkbaar een sterk voortkomend fenomeen bij het ouder worden. Op een of ander manier krimpen de armen met de jaren. Ik weet uit geleerde studies dat bij een mens de twee enige lichaamsdelen die blijven groeien zijn: de oren en de neus.. Wat voor nut dat heeft dat we met tijd en boterhammen op ons eigen oren kunnen trappen, dat heb ik nog niet ontdekt...Maar ik vind ook niet vermeld dat er lichaamsdelen zijn die krimpen met de jaren, en toch, iedereen kan in zijn omgeving, -mits wat aandacht voor de evenmens- vaststellen dat de armen met de jaren krimpen.
Nu begin ik daar ook last van te hebben. Ik word dus stillekens aan oud...
Vroeger lag ik op mijn rug in mijn bed, en hield mijn boek rustig en op een gemakkelijke manier voor mij, nu zijn mijn armen zo erg gekrompen dat ik in mijn boek moet lezen met gestrekte armen... en da es nie mier plezant...

Gisteren heb ik geen blog geschreven, het is er niet van gekomen, gelijk of dat ze vroeger zegden "As ge 't gat van de paster gezien hebt..." Ik werd eergisteren opgebeld door Julien Liedts, een van de bestuursleden van Brakel en lid van het hoofdbestuur was overleden (zelfdoding). Julien had al twee dagen aan een stuk geprobeerd om zijn propagandist te bereiken en te verwittigen, maar tevergeefs, zelfs inspreken in de mailbox van zijn gsm werd niet beantwoord... Julien vroeg of ik niet kon gaan, dat er toch iemand zou zijn van de beweging waar de overledene zoveel voor deed. Een geluk dat ik er was, er was inderdaad buiten Julien en ik niemand van al de besturen... Ik had dat vroeger eens moeten doen ! Ge zoudt wat horen !

Enfin, gelukkig waren er daar ook gewone stoelen, zodat ik niet helemaal geradbraakt was. Maar niettemin, ik zou moeten leren om te blijven zitten bij evangelie en dergelijke, maar ja, een mens wil zich groot houden hé...

Gelukkig is de pijn weer wat weggedeind. Ik ben vandaag zelfs al weest rommelmarkten. Ik heb wel niet de hele markt gedaan, maar het ging al bij al redelijk. Vanmiddag kon Anny echter niet eten, ze was wat gepakt van de warmte. 't Was pertang zo warm niet als vorige week, maar ja, de zon op uw bolleke...ze gaat ook moeten leren een zonnehoed op te zetten, zoals ik ook moet doen.

Hopelijk tot morgen... Zou Honoré nu voor mij gelezen hebben aan de grot te Lourdes ? 't Is misschien daardoor dat mijn zeer zo vlot wegging ??
baaaaaaaaiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

Geen opmerkingen: