zondag, mei 14, 2006

zondag, moeders dag



Vanmorgen rustig naar Merelbeke gereden, naar de tuinbeurs van de vasteplantenclub. Ik vond er parking op het domein, dus geen probleem om er te geraken, en het parkplein waar de beurs plaatsvind is niet zoooo groot, dus geen enkel probleem.

We vonden er enkele mooie papaver orientalis, met prachtige kleuren. Een is er bijna chocoladebruin...Anny is gelukkig, want deze papaver horen bij haar lievelingsplanten. Ze zijn ook heel mooi en heel groot. Bovendien staan ze op behoorlijk lange stelen, en zijn het echte attractiepunten in de tuin.

We hebben er heerlijk rondgewandeld en gebabbeld over enkele onbekende planten.

Op de terugweg een kip aan 't spit gekocht, en met een boterham opgegeten, op moederdag geen werk en practisch geen afwas, alleen rustig genieten. Veer le heeft al gebeld, en Anny heeft haar gesuggereerd om geen bloem te kopen, maar bij gelegenheid eens een goede barbecue('t vlees) mee te brengen, die kunnen we dan samen gezellig op eten. Dan hebben wij en de kinderen er een gezamelijke goede dag aan.

We hebben van de nieuwe kippen al een eerste eitje, en ze zijn al volledig opgenomen in de groep. Eigenlijk is dat geen wonder, want onze Chinese zijdehoenen zijn wellicht het braafste ras dat er bestaat. Zelfs de hanen zijn niet agressief. Bovendien zijn zijdehoenen wellicht de beste afvalopruimers die er bestaan, de ganse dag lopen ze te krabben en te zoeken, en eten alles wat ook maar aan eetbaars gevonden wordt. Bij Bart zitten die dieren op een groot grasplein, bij de dwerggeiten, en daar moeten ze bijna geen bijkomend voer krijgen, aan het gras en de insekten in 't gras hebben ze meer dan genoeg.
Op de tuinbeurs zat er ook iemand met Chabo's, je weet wel die prachtige kleine japanse kippetjes, waarvan je de poten niet (of bijna niet) kunt zien, ze scharrelen precies rond op wieltjes. Het waren zeer mooie kippen, en de haantjes waren met hun grote staarten en grote kam en lellen op dat kleine (bijna pootloze) lijfje, werkelijk prachtig om zien.
Volgens de kweker kun je kippen van dat ras rustig in de tuin laten lopen, die krabben helemaal niet... Zo zie je maar, wat ik een gave vind aan mijn zijdehoenen, daar wordt het tegendeel hemelhoog geprezen door de chabokweker...

Ik ga maar sluiten, en nog wat gaan werken aan mijn pyrografie..
tot morgen ?

1 opmerking:

Anoniem zei

toontje,
als ik nog eens langs kom vraag het me dan
ik heb een electronisch kompas in mijn auto liggen
ooit eens gekocht in de lidl om aan iemand cadeau te doen met de gedacht om er de tekst : nu verlies je nooit meer het noorden" bij te stoppen
ikheb het niet gedaan omdat ik dat blijkbaar soms zelf nodig heb
groeten
luc