maandag, mei 15, 2006

vroeg


Vandaag werd ik al héél vroeg opgebeld. Ik was wel al wakker, lag rustig in bed te lezen, toen de telefoon ging.Veerle - dacht ik, en ja hoor! De tweeling zat al heel de nacht met de diarree...Ik raadde haar aan er mee naar de dokter te gaan, en ze dan eventueel naar hier te brengen.

Ik stond dan maar -vroeger dan gewoonlijk- op, wie weet of die wasmasjien-hersteller er ook niet vroeg door kwam...

En zo zit ik hier, al heel vroeg aan de pc. Tot mijn verwondering stelde ik vast dat de pc bij Ewoud aan was, ik stuurde hem een messenger, maar wellicht was hij gaan eten, ik kreeg geen reactie en enig tijd later merkte ik dat de pc uitgezet was.
Els moet ook al behoorlijk vroeg in de school zijn, wellicht zit ze met bewaking op de speelplaats ?
Wellicht beginnen ze vandaag aan het dak bij Bart...Hopelijk wordt het geen slecht weer!

Ik zit mij (idioot) af te vragen waar het oosten nu eigenlijk is...Naar verluidt gaat de zon 's morgens in den oost op...Als dat juist is, dan is het oosten al een heel stuk naar het noorden opgeschoven ! In de wintermaanden heb ik hier geen zon binnen, naargelang we dichter bij de lente komen, zie ik meer van de morgenzon, en nu zit ze reeds bijna recht binnen te schijnen (70 ° ongeveer?) Waar is dan het oosten ? Ik leerde dat de zon op de zonnewende 's morgens vroeg, bij dageraad, een bepaalde steen belicht in Stonehenge, en dat zo de druïden de zonnewende konden bepalen (in zover dat in het bijna altijd regenachtige of mistige greetbrietten kan vastgesteld worden)...Maar wanneer staat de zon dan werkelijk op in het Oosten ????
(Of gaat ze onder in het Westen ??? - en is dat op dezelfde dag ??)
Blijkbaar zijn dat véél minder belangrijke dagen dan de dag dat de zon zijn hoogste baan, en zijn laagste baan beschrijft...Waarom ?
Persoonlijk vind ik de belangrijkste dag van het jaar zowat rond 15 mei, want dan begint de periode waarop we normaliter goe weer mogen verwachten, en eindigt voor mij het jaar zo rond half september, want daarna komt gewoonlijk niet veel meer dat nog op iets trekt...Wat betekent dat op ons plaatsje van de aardkloot, we slechts 4 maanden menselijk weer hebben, en de rest ? Belgisch weer, even "schitterend" als onze politiekers, en even triestig...

Binnenkort mogen we ons weer aan hartverheffende toneeltjes verwachten, in de stijl van:

-Een sjieke mercedes stopt aan de overweg. Juist naast de mercedes staat een arbeider in overall, met zijn fiets tussen zijn benen, diep weggedoken onder zijn "klakke" voor de druilerige mist die nat en koud is. Plots gaat het raampje van de mercedes aan zijn kant open en er klinkt een stem, vol blijde verrassing: "Moar Marcel, hoe lang is dat al geleden daddekik euj heb gezien?" en de Marcel, heel laconiek: "Zes joar menere de burgemeester, zes joar..."

Goed hé...maar wel de werkelijkheid hé???De dienaars van het volk kennen dat volk maar als ze stemmen nodig hebben hé !

Weet je wat, laat ons eens stemmen op basis van de prestaties van de voorbije "werk"-periode van de politiekers... Wedden dat het dan allemaal nieuwe gezichten zullen zijn in het stadhuis en in de wetstraat ?????

tot morgen ???

Geen opmerkingen: