donderdag, mei 11, 2006

terug van weggeweest

Eindelijk, mijn mailtjes zijn gelezen, en de mooie doorgestuurd. Mijn "nieuws" heb ik nog niet bekeken, maar dat komt later wel, eerst mijn dagelijkse "plicht" (Althans volgens mijn zuster, die heel scherp reageert als er eens geen blog is...)

Gisteren kon ik dus niet computeren, daar internet plat lag...Met alle verwijten naar mijn koppeke van ons Moeder Overste. Je ziet, vroeger was ik al dikwijls de dader, ook al was ik er in geen uren bij of omtrent geweest, en het is nu nog altijd zo...Ik krijg er compassie van met mijn eigen sichselfs...

Dat doet er mij aan denken, kijk jij ook soms naar de Giro d'Italia? De commentaar van een van de twee verslaggevers is goed hé...Heb jij ook al zitten zoeken met welke trui die nieuwe rennersploeg rijdt ? Welke ? wel, françaises des oeux... Leuk hé (Ik dacht aan geel met wit, dooier en wit...)

Gisterennamiddag zou adsl wel weer gewerkt hebben, maar dan was ik niet tegenwezig (of aanwoordig), ik was...vissen!

Wij zijn voor het eerst naar een privéput van een vriend van Luc gegaan. Naar Wannegem-Lede, het geboortedorp van wijlen mijn schoonmoeder (het dorp treft geen schuld). Het is een kleine vijver in een bos(je), helemaal weg van alles, alleen de geluiden van vogels en het gespetter van de tientallen vissen die we er vingen.

Ik was gisterenavond steendood, vannacht weer bijna niet geslapen, maar 'k voel mij vanmorgen alweer plusminus ok (Dank u voor de belangstelling)

De eigenaar kwam eens langs, haalde ook zijn hengel uit, en ving ook karpers, tinken (zeelt) en vele blieken. Luc ving 4 of 5 zeelten, waaronder één van 0.5 kgr, dat zijn al serieuze...Ik ving geen tinken, maar wel twee karpers van 0.5 en 1 kgr. Wij visten er met één hengel, dus alleen met de vaste lijn (met dobber). Dan is een vis van 1 kgr of daaromtrent, al serieus werk ! Natuurlijk, als je dan een beet krijgt van een echte grote, dan is het van dada, onderlijntje...en bij Luc zelfs een stuk van de lijn zelf erbij vertrokken.

Leuk op die put: er zitten kroeskarpers op, dat is een eerder zeldzame karper, eigenlijk is dat de wilde vorm van de ...goudvis. Hij wordt dus maar een 30 à 35 cm groot, maar is een goede vechter, dus een leuke vis om te vangen. De eigenaar ving er een, en kwam hem aan ons tonen.

Toen we naar huis kwamen zagen wij in de verte zwarte onweerswolken, en hoorden op de radio, dat het in Gent moeilijk rijden was door de enorme regenval en zware hagelbuien... Gelukkig is het niet tot bij ons geraakt...Maar wellicht zit daar ook wel een stukje reden van mijn pijn ???

Nu moet ik met Anny op commissie voor gans de week, dus,

tot hoors !

Geen opmerkingen: