dinsdag, mei 09, 2006

depenisvanjezus

Pas op ! Geen verkeerde gedachten hé
de pen is van je zus , en niets anders !
Behoor jij ook tot de 99.9 % van de slechterikken ? Ik ook ...
Gek hé, steeds weer opnieuw lopen we in die domme spelletjes, met open ogen...

Heb je het ook gelezen van die fanaten die omwille van hun geloof een jongen gewoon doodgeklopt en gestampt hebben ? Neen, gene van den Islam, protestanten, in Ierland...Je ziet daaraan dat er overal gekken zijn, en ook in iedere godsdienst fanatiekers...En wat men ook beweert, er zijn er gene die geen "godsdienst" hebben ! Ik ken er wel die een hele dienst hebben opgebouwd op het bevechten van "de" godsdienst, maar ik ken er geen, geeneen die er echt, heel echt, gewoon onverschillig tegenover staat... die gewoon niet gelooft...

Ook dat vind ik gek...Er is geen enkel bewijs, geen enkel overtuigend iets, wat men moet geloven...en toch hecht iedereen zich dan aan "Iets", of een god, of aan het ontkennen en bevechten van het idee "God"...

Wat ook zo verwonderlijk is, is het feit dat goede en slechte mensen voor komen in iedere godsdienst of anti-dienst, en dat mirakels gebeuren in iedere godsdienst, en als ultiem bewijs ervaren worden.( ???) Ik weet tot op heden niet van mirakels bij de anti-godsdienstbeoefenaars, maar het zou mij geen zier verwonderen dat er ook daar te vinden zijn, alleen worden ze daar misschien ervaren onder een andere noemer...

Misschien zijn mirakels dan ook alleen te danken aan echte, diepe overtuiging ? Een overtuiging in het kunnen... Is het geloof daar enkel een kapstok om dat geloof aan het kunnen op te hangen?

Ik vind mirakels op zich altijd deprimerend, ik heb pijn, en ik word niet genezen, ben ik dan een minder-gelovige ? Je zou het worden hé ?

Genoeg gezeverd, seffens breng ik nog je van jou geloof af, en dat wil ik zeker niet, wees maar verder overtuigd van jou zekerheden, want dat is iets waar jij je kunt aan vasthouden als het nodig is. Voor jou ! En je voelt je er goed bij, houen zo !

Heb je al genoteerd dat het dinsdag is ? visdag ?...vergeet het, 't weer zit weer niet mee...Misschien morgen, maar 't ziet er ook niet erg goed uit volgens Munte... enfin we shall see!

Ik ben begonnen aan een tekening van een leguaan, om te branden in hout...'t zal weer een beestig moeilijk iets worden. (een techniek die heel sterk verwant is aan pentekenen, met heel fijne lijntjes) Ik probeer steeds weer de mogelijkheden verder uit. Ik heb de indruk dat de mogelijkheden van het medium werkelijk bijna onuitputbaar zijn ! Het is echt plezant om je daar in uit te leven. Alleen één ding zit me dwars, de stapel werken wordt steeds groter...Ik zou toch eens moeten kunnen exposeren en werken verkopen, ik moet er geen geld aan verdienen, maar nu ligt daar een stapel werken liggend te liggen. Ik ga toch eens vragen aan de adviseur van de mutualiteit of het niet mag ?

Tot morgen ?

Geen opmerkingen: