zondag, april 09, 2006

Zwaluw


Vanmiddag zag Anny de eerste zwaluw...zou het dan toch nog lente worden ?
Ik was eigenlijk van plan een bericht te plaatsen:
Gezocht !
De Lente
Niemand is op de hoogte van tijdstip op aard van de verdwijning.
Vermoedelijk is hij/zij samen met de zomer, herfst en winter
op een onbekend tijdstip verdwenen zonder
bestemming of adres na te laten.
Zeg nu eens eerlijk, de zomer was er niet, de herfst was zomerachtig, maar niet herfstachtig, de winter was niet anders dan een verlate herfst met niet meer vorst dan anders op Allerheiligen gepland is...maar hij blijft maar duren tot heden en...verder??? Of wordt het nu echt lente ?
Wij hebben vandaag niet alleen een zwaluw gezien, ook de wielerterroristen en de boeren zijn massaal uitgebroken, ze maken weer met heelder kudden kleurige vlekken op het wegdek. De een hindert de ander wel, tractoren rijden hen niet snel genoeg en de kleurige plekken van de boeren bestaan veelal uit vettige klei en/of aal.
Maar, en dat was echt jààààren geleden, wij hebben ook wielertoeristen gezien ! Eén hele kudde, netjes in peloton, twee naast elkaar uiterst rechts van de baan, en die, zodra zij hoorden dat een wagen achter hen reed, verwittigden zodra de wagen veilig kon oversteken...
Ze bestaan dus, ze zijn uiterst zeldzaam, maar ze bestaan. Echt mensen die niet alleen sport doen, maar ook de anderen hun hobby of sport laten doen ! Hopelijk wordt hun werkwijze de algemene regel, dat zou voor iedereen een goede zaak zijn !
Deze winter waren plots de wieken van de molen van Mater verdwenen...De molen stond er maar triestig bij, maar gisteren zagen wij dat er een stelling aan de molen staat, de wieken zullen dus hersteld of hernieuwd zijn, en weldra zal de molen ons weer wenken naar de toppen van de vlaamse bergen. Tissenhovemolen !

Veerle staat met platte band, ik ga eens kijken of ik kan helpen

Tot morgen

Geen opmerkingen: