zaterdag, april 15, 2006

Wennen -wende -gewend

Hedenmorgen, 6.30am, waren we beiden wakker...Lagen wat naar elkaars adem te luisteren, dju, nu mogen we wat langer slapen...

De paasvakantie is voorbij, onze huiselijke gebieden zijn niet langer bezet, maar wij moet opnieuw aan de vrijheid, de rust wennen. Blijkbaar is en blijft de mens een gewoontedier.

Morgen is het Pasen, ik wensen u allemaal een zalig paasfeest (en dankuu vör de bloemen) en vooral een heerlijk rustige tweede pasen, een zalige dag vol rust en ontspanning !

Heb je gehoord van die eenmansactie tegen het verbod op tekeningen van Mohammed ? Een of ander druk bekeken cartoonist in ameurieka heeft het gepresteerd, als sublieme vorm van protest, een Jezus te tekenen die op de ameurikaanse vlag én op president Bush zit te kakken...Ik vind het grandioos ! ( en ik heb het gevoel dat Jezus, moest hij nu leven, dàt zou doen in plaats van de kaarskensverkopers in Lourdes weg te jagen...)

Hopelijk, maar dat zal wel wishfull thinking zijn van mij, hopelijk valt de dinar van die islamfanatiekers ook... Maar wellicht zullen ze weer in woede ontsteken, want Jezus is in de Koran een groot profeet... 't zal dus wel weer blasfemie heten.

Heb je ook weer kunnen genieten van de beelden van de paasviering in de Filipijnen ? Waar er fanatici zich aan het kruis laten nagelen "uit overtuiging"?? Dat en die mohammedanen die zichzelf lopen te geselen met ketens, en met een mes in hun hoofhuid snijden, en de "godsdienstige" dominee Paisley in Noord Ierland...dat zijn nu eens echt prachtige uithangborden om op te roepen tot een gezond verstand. Niet die godsdiensten lijken mij verkeerd, maar de fanatici, zij die naar de letter kijken, en niet naar de bedoeling !

En, schrik je daarvan ? Nee hoor, we worden hele dagen geleerd om zo te redeneren, om zo de wet toe te passen! Kijk maar naar wat er hele dagen gebeurt in de rechtbanken van ons Absurdistan... Je mag 100 km per uur rijden in de bebouwde kom, want de snelheidsmeters zijn niet gehomologeerd door de instantie die door de wetgever was aangeduid... en zo kun je honderd, nee wel duizenden uitspraken "bewonderen" van rechtbanken.

De wet is niet wat er geschreven staat, maar precies dat wat er niet geschreven staat, of wat er niet volledig uitgeschreven staat, of ...of...
U, ik, en de meeste mensen met ons, denken dat de wetgeving geschapen wordt met de bedoeling tot bescherming van de mens... Maar nee hoor, de wet wordt gemaakt om de advocaten en de magistratuur toe te laten te zeggen waarom ze in dit geval of die omstandigheid niet telt...
Gezond verstand ? Zoek ik al mijn hele leven naar, in kamer, in senaat, in rechtspraak en in gezagsorganen... Mocht jij ooit iets vinden, laat je het mij weten ? Het zou een hele geruststelling zijn, een gelukkige dag in het oeverloos vorsen naar gezond verstand in "het" be-"leid"...

Alvast bedankt !
tot de volgende ?

Geen opmerkingen: