vrijdag, april 07, 2006

weer andere pillen...

Gisteren was ik bij de dokter in de pijnkliniek, en toen hij mij zo met een speciale blik bekeek, zei ik "Ja, ik weet het, ik heb veel zeer, maar ik weet waarvan" Hij grinnikte en vroeg wat ik gedaan had. Ik zei dat ik was gaan vissen, dat ik wist dat ik daar zeer van kreeg, maar dat dat het mij waard was. Zijn reactie ? Hij was content, en zei dat dat de manier van leven was ik ik moest toepassen, je niet laten doen door de pijn, maar léven...
Toen ik hem echter mededeelde dat de pijn nu merkelijk lager zat, was hij direct vol interesse, en volgde een onderzoek. Hij stelde vast dat er spieren waren die volledig in een knoop zaten, en gaf een inspuiting in de slechtste kant. De pijn ebde inderdaad weg. Hij weigerde een inspuiting aan de andere kant, en daar bleef de pijn tot deze nacht, dan ebde het ook grosso modo weg.
Tengevolge van die feiten schreef hij nu een andere medicatie voor, en de rest van de reeds voorgeschreven medicamenten moeten nu samen met die nieuwe gemengd in capsules verwerkt worden, dan is er maar één pil meer drie maal per dag plus je pijnstiller (en deze voor mijn cholesterol en ...en..)(maar dat waren geen van zijn pillen (sic)).
Het zijn nogal grote capsules zei hij, onderzoekend, ik stelde hem gerust dat ik geen last had om pillen in te slikken... Hopelijk gaan we weer een stap vooruit. Hoop doet leven.

Ik moet ook mijn korset af laten, tenzij ik teveel pijn heb, en eventueel voor speciale inspanningen (vissen ????) Hopelijk hou ik dat uit, want ik heb toch wel steun van dat korset..

Tot daar het medisch verslag...Ik moest hem niet veel over mijn ervaringen vertellen, want hij leest ook de "gazet"...Mijn zus-"(je?)" vertelt alles door aan haar vriendin (de moeder van de dokter) en zo krijgt de dokter regelmatig rapport aan huis... Heel mijn medisch geheim ligt blijkbaar op de "straten" van Oostende hé ??? Zus ???

Ge ziet, ik moet niet alleen mijn nek wassen van ons "moederoverste", ze ziet ook toe op mijn welzijn...Danke, zusje...

Ondertussen zie ik op het weerbericht dat ze weer regen geven voor dinsdag...Misschien maandag gaan vissen ???

Hartelijke groetjes voor een prachtig weekend, van uw
"lijdzame" dienaar

Tot morgen . . .

Geen opmerkingen: